Primavara aduce odata cu toata verdeata si minunata leurda. Inrudita cu usturoiul, aceasta planta perena este foarte versatila: o puteti folosi atat cruda in salate cat si in mancaruri gatite. Sezonul leurdei este foarte scurt incepand din februarie-martie pana in luna mai.
Avem nevoie de:
- 400 g paste (scoici am avut eu)
- 200 ml smantana dulce pentru gatit
- 1 cub unt
- sare, piper, nucsoara
- un manunchi de leurda
Cum se face:
Puneti pastele la fiert in apa cu sare, conform instructiunilor de pe pachet.
Cat fierb pastele puneti cubul de unt intr-o tigaie. Cand s-a topit untul, adaugati smantana si lasati sa fiarba cateva minute pana cand scade si se mai ingroasa. Condimentati cu sare, piper si nucsoara.
Tocati marunt frunzele de leurda si puneti-le in sos. Adaugati si pastele fierte si scurse, amestecati si mai lasati doua-trei clocote la foc mic. Opriti focul si serviti cu parmezan ras daca doriti.
Bon appetit!
Niciun comentariu: