Paste cu sos de smantana si leurda - Din bucataria lui Micky

luni, 24 aprilie 2017

Paste cu sos de smantana si leurda

Primavara aduce odata cu toata verdeata si minunata leurda. Inrudita cu usturoiul, aceasta planta perena este foarte versatila: o puteti folosi atat cruda in salate cat si in mancaruri gatite. Sezonul leurdei este foarte scurt incepand din februarie-martie pana in luna mai. 




Avem nevoie de:

- 400 g paste (scoici am avut eu)
- 200 ml smantana dulce pentru gatit
- 1 cub unt
- sare, piper, nucsoara
- un manunchi de leurda

Cum se face:

Puneti pastele la fiert in apa cu sare, conform instructiunilor de pe pachet. 

Cat fierb pastele puneti cubul de unt intr-o tigaie. Cand s-a topit untul, adaugati smantana si lasati sa fiarba cateva minute pana cand scade si se mai ingroasa. Condimentati cu sare, piper si nucsoara. 

Tocati marunt frunzele de leurda si puneti-le in sos. Adaugati si pastele fierte si scurse, amestecati si mai lasati doua-trei clocote la foc mic. Opriti focul si serviti cu parmezan ras daca doriti. 


Bon appetit!




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram