miercuri, 22 mai 2013

Gogosi pufoase

Pe caldura asta parca nu avem chef intotdeauna sa pornim cuptorul. Dar ce facem cu pofta de dulce? Facem gogosi : pufoase rau, bune de se topesc in gura, din acelea de te manjesti pe toata fata cu zahar pudra si nu conteaza. Gogosi din care nu te poti opri din mancat pana nu se termina toate. 
Reteta am preluat-o de la Mihaela (blogul Mica's blog) si face parte din seria provocarilor secrete initiate de Ama si organizata luna aceasta de Nicol.


Ingrediente: 

- 500 g faina 000
- 25 g drojdie proaspata 
- 25 g unt
- 25 ml ulei 
- 200 ml lapte 
- 1 ou 
- 3 linguri zahar 
- coaja rasa de la 1/2 lamaie
- zahar pudra 
- ulei pentru prajit 

Preparare

Incalziti laptele cat sa fie caldut nu fierbinte. Dizolvati drojdia in 100 ml lapte impreuna cu o lingurita de zahar si lasati la loc ferit de curenti de aer timp de aprox 15 minute. Intr-un vas cerneti faina si puneti in mijloc restul de lapte caldut impreuna cu untul topit (sa nu fie fierbinte), uleiul, zaharul, oul (la temperatura camerei), zaharul si coaja de lamaie. Adaugati si drojdia si framantati pana obtineti un aluat elastic ce nu se lipeste de mana. Acoperiti cu un servet si lasati-l la crescut timp de o ora. Cand a crescut intindeti in foaie de aproximativ 1.5 - 2 cm si decupati gogosile cu ajutorul unui pahar. Resturile ramase adunati-le si repetati operatia pana terminati tot aluatul. Mai lasati-le la crescut inca 40 minute, apoi prajiti-le in baie de ulei, la foc mediu, intorcandu-le la jumatatea coacerii. 
Scoateti pe un servet de bucatarie si pudrati cu zahar.




Si pentru ca este o reteta cu drojdie o trimit la Yeastpotting!

Daca va plac retetele mele nu uitati sa dati like paginii de Facebook pentru a fi la curent cu noutatile si postarile de pe blog. 

Alte retete de gogosi:


Bon appetit!

22 de comentarii:

  1. Super bune gogosile. Ti-au iesit tare faine!

    RăspundeţiȘtergere
  2. Ce pufosenii ai facut!Yummy!Servesc si eu una:)Pup!

    RăspundeţiȘtergere
  3. Daca e pufos si dulce, si mai e si facut de tine, e clar de nota 10!

    RăspundeţiȘtergere
  4. foarte bune gogosile,azi le-am facut si eu
    multumim Miha

    RăspundeţiȘtergere
  5. Cu iaurt sunt nemaipomenite!!! :) mersi pentru reteta

    RăspundeţiȘtergere
  6. extraordinare multumim mihaela

    RăspundeţiȘtergere
  7. maria sacramento10 decembrie 2013, 07:33

    arata foarte bune miha incerc mine

    RăspundeţiȘtergere
  8. Cind o intindem dam cu ulei pe planseta? Sau faina? :-)

    RăspundeţiȘtergere
  9. foarte bine arata...voi face si eu..dar vreau sa va intreb..in loc de unt pot folosi margarina

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Personal nu recomand margarina. Daca insa nu aveti unt puteti mari cantitatea de ulei. Multumesc de vizita si va mai astept.

      Ștergere
  10. Acum.astept sa creasca aluatul,sa vedem ce.o iesii,miam miam abia astept. :))

    RăspundeţiȘtergere
  11. am facut si eu au iesit f bune, intrebare am respectat cantitatea de faina insa era f moale si am mai adaugat...am gresit undeva ? oricum au iesit f bune

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai daca au iesit foarte bune e clar ca nu ai gresit, nu? :) Cantitatea de faina necesara difera in functie de umiditatea fainii, de dimensiunea oualelor, chiar si de umiditatea din camera. Daca ti-au placut si daca le-ai mancat nu ai gresit cu nimic. Sa-ti fie de bine!

      Ștergere
  12. Foarte bune gogosile. Acum urmeaza sa le fac deja a doua oara. Mersi :*

    RăspundeţiȘtergere
  13. Au iesit nste gogosi grozave! Multumim de reteta!

    RăspundeţiȘtergere
  14. am ancercat au iesit superrrr

    RăspundeţiȘtergere
  15. am ancercat retetaaa superrrr multumesc

    RăspundeţiȘtergere

Print