Banuti vanilati cu gem - Din bucatarie, cu pasiune

luni, 28 aprilie 2014

Banuti vanilati cu gem


Biscuiti fragezi umpluti doi cate doi cu gemul preferat, apoi tavaliti prin zahar pudra. Eu i-am facut mici si delicati, decupati cu dopul de la sticla de suc. Pentru ca asa poti sa mananci cat de multi vrei,  fiind mici nu au calorii, da? Chiar daca am bibilit la ei o groaza a meritat efortul. 

Se pastreaza foarte bine o saptamana chiar, intr-o cutie cu capac. Ba chiar devin fragezi, moi si se topesc in gura dupa o zi doua. Asa ca daca nu va plac mai crocanti, faceti-i cu o zi doua inainte.


Ingrediente

- 250 g unt la temperatura camerei
- 1/2 cana zahar 
- 2 1/4 cani faina 
- 1 lingurita extract vanilie 

- 1/2 borcan gem
- zahar pudra



Preparare

Bateti untul moale impreuna cu zaharul cateva minute pana devine spumos. Adaugati vanilia si amestecati. Incorporati toata faina cu o lingura, apoi cu mana. Trebuie sa obtineti un aluat suplu si elastic, nelipicios. 

Scoateti aluatul pe blat si formati o minge pe care o impartiti in 3-4 bucati. Intindeti aluatul in foaie subtire si decupati forme cu ajutorul unui paharel mai mic, a unei forme de decupat biscuiti sau ca mine cu dopul de la o sticla.

Puneti biscuitii in tava in care ati pus hartie de copt si coaceti-i cam 5-7 minute la 200 grade C. Fiind mici se fac repede, asa ca nu ii lasati prea mult, biscuitii nu trebuie sa isi schimbe culoarea prea mult. 

Scoateti din tava si continuati la fel si cu restul aluatului. Cat sunt inca calduti lipiti doi cate doi cu putin gem (mai gros), apoi tavaliti-i prin zahar pudra.




Bon appetit!

4 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram