Patratele fragede cu piersici - Din bucatarie, cu pasiune

vineri, 14 septembrie 2012

Patratele fragede cu piersici

Din toate fructele cred ca piersica e numarul 1 in topul preferintelor mele. Nici prea dulce, nici prea zemoasa si extraordinar de aromata. Asa ca era inevitabil sa nu o folosesc si in vreo prajitura. Asa ca provocarea Dulce Romanie din aceasta luna gazduita de Nicol de la All day cooking a venit tocmai la tanc. 
Prajitura de fata este foarte usor de facut, are ingrediente ce in general le gasim prin dulap sau frigider, nu e pretentioasa deloc si cel mai important are un strat generos de piersici.



Ingrediente: 

-1 1/2 cana zahar 
- o lingurita praf de copt
- 3 cani faina 
- un praf de sare 
- coaja de la o jumatate de lamaie 
- 230 g unt 
- 1 ou mare 
- 1 kg piersici bine coapte 
- sucul de la o lamaie 
- un praf de ghimbir macinat 

Preparare 

Intr-un vas amestecati o cana de zahar, praful de copt, faina, sarea si coaja de lamaie rasa. Adaugati apoi untul rece taiat cubulete si oul batut un pic cu furculita. Amestecati cu varfurile degeteleor. Amestecul trebuie sa aiba aspect de firimituri cam de marimea unui bob de mazare aproximativ, sa nu fie lipicios. 
Impartiti compozitia in doua. Jumatate asezati-o in tava tapetata cu hartie de copt, presand bine pentru a forma o foaie. 
 Tocati piersicile cubulete si amestecati-le cu restul de zahar, zeama de lamaie si ghimbirul. Daca piersicile sunt zemoase adaugati un pic de amidon (2-3 lingurite), la mine nu a fost cazul. Asezati piersicile peste foaia din tava si presarati deasupra restul de aluat in firimituri.




Coaceti prajitura la foc potrivit timp de aproximativ 40-45minute, pana devine aurie deasupra. Scoateti din cuptor si raciti complet inainte de a o taia in patrate. 



Bon appetit!


22 de comentarii:

  1. Trebuie sa fie bune patratelele astea! Mama facea ceva asemanator, dar cu dulceata de gutui in loc de piersici. Ale tale sunt mai bune!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Merg cu orice fel de dulceata mai groasa, sa nu curga. Sau cu alte fructe!

      Ștergere
  2. Arata foarte bine, minunate! Imi plac piersicile, defapt nici nu stiu care este fructul meu preferat :), ador fructele in general.

    RăspundețiȘtergere
  3. ce-mi plac piersicile...si prajitura asta e atat de imbientoare!

    RăspundețiȘtergere
  4. Răspunsuri
    1. Daca ai sti Raluca ce miresme aveam eu in bucatarie. Imi venea sa ling cuptorul.

      Ștergere
  5. Foarte buna,,,,,fac si eu cu tot felul de umpluturi,,,,,,,yamiii!!!pupp!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte apetisanta prajitura.Si are o culoare de vis.
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  7. Waw!! Cat de bine poate sa arate... Neaparat vin la tine ptr o portie!! :)
    O saptamana frumoasa iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  8. Buna, super arata prajitura cred ca e si foarte delicioasa. Ce gramaj are cana folosita pt faina si zahar?Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  9. Cana are 250 ml. Eu am o cana gradata, asa numita "cup" de 250 ml. O cana de zahar are cam 200g, iar faina cam 125 g. Iti multumesc pentru vizita si te mai astept.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram