Din ciclul ce mai gatim cu busuioc, astazi continuam cu un delicios risotto innobilat cu savoarea rosiilor culese dimineata din gradina.
Ingrediente:
- o cana orez
- 3-4 cani apa
- 100 ml vin alb
- 4 rosii prunisoare (mai tari)
- o mana de frunze de busuioc
- cateva linguri ulei de masline
- sare, piper, delikat
Preparare
Turnati cateva linguri de ulei de masline intr-o craticioara si adaugati orezul spalat. Lasati sa se caleasca 1-2 minute, amestecand in continuu. Adaugati apoi vinul alb si lasati sa scada pana se absoarbe tot. Adaugati si apa, condimentele si lasati sa fiarba la foc mic. Cand a scazut la jumatate zeama adaugati si rosiile taiate in patru. Mai lasati sa scada si cand este aproape gata adaugati si busuiocul tocat.
Il puteti servi ca garnitura la anumite preparate cu carne sau ca atare. Este deosebit si foarte aromat.
Bon appetit!
Ador orezul in orice varianta!!! Deci, vin la masa!! :)
RăspundețiȘtergereTe astept Simona. Te pup!
ȘtergereGrozav de bine arata,se cere mancat imediat.
RăspundețiȘtergereTe pup!
Acum cat inca e cald! Pupici.
ȘtergereMmmmmm! Dintr-odata parca suntem la restaurant!
RăspundețiȘtergereAncora un servizio, per favore!
Imediat Cita! Acusica !
ȘtergereApetisant!
RăspundețiȘtergereO zi frumoasa!
Multumesc Maria!
Ștergere