A fost o intreaga lupta la noi in casa ca sa apuc sa pozez tarta asta. A fost atat de buuuna!!! Are un blat foarte fraged si aromat ce se imbina de minune cu gustul de branza feta si busuioc.Data viitoare va trebui sa dublez cantitatile ca sa apuc si eu sa ma satur!
Ingrediente:
Pentru blat:
- cateva frunze proaspete de busuioc
- 1 catel de usturoi
- 1 1/4 cana faina
- un praf de sare
- 110 g unt
- 4-5 linguri de apa foarte rece
Pentru umplutura:
- 200 g branza feta
- 2 rosii mari taiate felii rotunde
- sare, piper
- 1 lingura ulei de masline
Preparare
Tocati frunzele de busuioc si usturoiul cat mai fin sau dati-le la blender sau robot . Ideea e ca amestecul sa fie cat mai fin.Adaugati faina, sarea, untul rece taiat cubulete. Amestecul ar trebui sa arateca niste firmituri. Adaugati apoi apa rece cat sa lege compozitia. Formati o minge, acoperiti-o cu folie si dati la frigider cam 50 minute minim.
Asezati aluatul apoi intr-o forma de tarta. Presarati branza feta faramitata, apoi asezati feliile de rosii deasupra. Puneti sare si piper proaspat macinat si stropiti cu ulei de masline.
Coaceti la cuptorul preincalzit timp de aproximativ 30 minute. Scoateti din cuptor si asteptati macar 5 minute inainte sa o taiati.
Bon appetit!
Aseara ma gandeam sa fac o painica cu umplutura de branza, dar nu stiam exact cu ce sa o combin, deci aceasta reteta vine la fix! Felicitari, felicitari!
RăspundețiȘtergereCand o faci vin la masa!
ȘtergereSuna tare bine! E combinatia mea preferata!
RăspundețiȘtergereSi a mea. Te pup!
Ștergerepai daca eram si eu prin zona, sigur nu mai apucai s-o pozezi!
RăspundețiȘtergereTe pup Adnia!
Ștergeresigur e o bunatate!
RăspundețiȘtergereMultumesc Alina!
ȘtergereSi eu care credeam ca am mai prins macar o bucatica.Tura viitoare fa una maaaare.
RăspundețiȘtergerePupici!
Pentru tine, cum sa nu! Te pup!
ȘtergereDa sa fie mareeee,ca ma inscriu si eu pe lista alaturi de DiaMar.
RăspundețiȘtergereO zi frumoasa!!
Multumesc de vizita Mirela. O zi frumoasa si tie!
Ștergere