Sunt grozave la micul dejun cu un pahar de lapte sau pentru o gustare de dupa amiaza, sau strecurate in ghiozdanel la pauza ... ca tot vine scoala acum.
Ingrediente:
- 2 oua mari
- 3/4 cana lapte
- 2/3 cana ulei masline
- 2 1/2 cani faina
- 1/4 cana zahar
- 1 pach praf de copt
- 2 linguri frunze proaspete de busuioc tocat
- 2 dovlecei/zuchinni dati pe razatoarea mica
Preparare
Incalziti cuptorul la 200 grade C. Pregatiti tava de briose, ungeti-o cu unt su asezati hartiute de copt.
Intr-un vas amestecati ouale, laptele si uleiul. Adaugati faina, zaharul si praful de copt, omogenizand compozitia. Adaugati si dovleceii rasi (nescursi de zeama) si frunzele de busuioc si amestecati usor cu o lingura. Umpleti formele de muffins cam trei sferturi si coaceti timp de 20-25 minute, aveti grija la cuptor.
Le puteti sevi calde sau reci, sau chiar congela si reincalzi la microunde cand aveti nevoie.
Bon appetit!