Muffins cu dovlecei si busuioc - Din bucatarie, cu pasiune

miercuri, 5 septembrie 2012

Muffins cu dovlecei si busuioc

Sunt grozave la micul dejun cu un pahar de lapte sau pentru o gustare de dupa amiaza, sau strecurate in ghiozdanel la pauza ... ca tot vine scoala acum.



Ingrediente: 

- 2 oua mari 
- 3/4 cana lapte 
- 2/3 cana ulei masline
- 2 1/2 cani faina 
- 1/4 cana zahar 
- 1 pach praf de copt 
- 2 linguri frunze proaspete de busuioc tocat 
- 2 dovlecei/zuchinni dati pe razatoarea mica 

Preparare

Incalziti cuptorul la 200 grade C. Pregatiti tava de briose, ungeti-o cu unt su asezati hartiute de copt. 
Intr-un vas amestecati ouale, laptele si uleiul. Adaugati faina, zaharul si praful de copt, omogenizand compozitia. Adaugati si dovleceii rasi (nescursi de zeama) si frunzele de busuioc si amestecati usor cu o lingura. Umpleti formele de muffins cam trei sferturi si coaceti timp de 20-25 minute, aveti grija la cuptor. 
Le puteti sevi calde sau reci, sau chiar congela si reincalzi la microunde cand aveti nevoie.





Bon appetit!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram