Pentru ca a inceput oficial toamna m-am gandit sa fac o prajitura cu struguri. Ce altceva marcheaza mai frumos sezonul acesta decat fructele acestea aromate si dulci. Bineinteles ca o sa urmeze deserturi cu mere, pere, prune, dovleac si alte lucruri de sezon. E bine sa mancam ce gasim prin piete sau prin gradini in functie de fiecare sezon in parte, sa profitam la maxim de ce ne ofera natura.
Ingrediente:
- 5 oua
- 3/4 cana ulei de masline
- 3/4 cana zahar
- 1 cana faina
- coaja rasa de la o lamaie
- 1-2 struguri rosii/negri
Preparare
Separati albusurile de galbenusuri. Intr-un vas bateti galbenusurile cu zaharul cateva minute, adaugati apoi coaja de lamaie si uleiul de masline batand in continuare si apoi faina. Separat bateti albusurile spuma tare. Incorporati cu o spatula albusurile la amestecul de galbenusuri, cu grija sa nu se lase compozitia.
Asezati aluatul intr-o tava tapetata cu unt si faina sau hartie de copt. Nivelati si asezati deasupra cam jumatate din boabele de struguri. Este de peferat sa nu aveti boabe foarte mari altfel se vor lasa la baza prajiturii. Dati prajitura la cuptorul incins, la foc potrivit si coaceti timp de 30-35 minute pana cand trece testul cu scobitoarea. La mijlocul coacerii scoateti prajitura si asezati deasupra restul boabelor de struguri si continuati coacerea. Astfel veti avea si deasupra prajiturii bobite delicioase de struguri.
Este de preferat sa aveti struguri fara seminte, asta daca nu va deranjeaza cate o samanta, doua in dinti.
Scoateti prajitura din cuptor si lasati sa se raceasca in tava 10 minute apoi scoateti si pudrati cu zahar daca doriti.
Bon appetit!
Deserturile cu struguri sunt grozave.Pupici!
RăspundețiȘtergereE ceva nou pentru mine sa fac deserturi cu struguri, dar e un inceput pentru toate, nu? Te pup si eu
ȘtergereImi plac deserturile cu fructe iar acuma cum este vremea strugurilor merge de minune aceasta prajiturica.
RăspundețiȘtergereZi frumoasa!
Multumesc draga Medi, o zi frumoasa si tie iti doresc!
ȘtergereDelicioasa si usor de facut!!
RăspundețiȘtergere