Paine alba la masina de paine - Din bucatarie, cu pasiune

miercuri, 4 aprilie 2012

Paine alba la masina de paine

Eu gatesc in functie de stare. Cand am mai mult timp si sunt relaxata (a se citi in weekend, si nici atunci mereu) am chef de dulciuri elaborate, torturi, creme etc. Cand sunt cu moralul scazut si am nevoie de buna dispozitie mi se face o pofta de aluaturi cu drojdie. Am asa o placere nebuna sa-mi bag mana in faina, sa framant, sa ma minunez cum creste aluatul, sa-l modelez... Numai vorbesc de mirosul de aluat dospit si copt...

Asa ca ma joc de-a painea de casa, sau de-a cozonacii sau cine stie ce alte minunatii. De data aceasta am facut o paine alba, simpla, rapida la masina de paine.


Ingrediente

- 500 g faina
- 320 ml apa calduta
-1 lingurita sare 
- 1 lingurita zahar 
- 1 lingura ulei 
- 1 lingurita de drojdie uscata 
- 1 lingura de lapte praf


Preparare


  • Pun toate ingredientele in masina de paine la programul aluat (1 1/2 h). 
  •  Cand a crescut scot aluatul, il framant putin, doar cat sa scot aerul si il las sa se odihneasca 5 min.
  • Se da forma dorita si se lasa painea sa creasca inca 30 min.
  • Cu un cutit ascutit tinut la 45 grade se cresteaza painea. Rapid si precis, cu grija sa nu rupeti aluatul. 
  • Se coace timp de aprox 30 min, in cuptorul preincalzit. 
  • Ca sa obtineti o crusta crocanta si frumoasa, adaugati la inceputul coacerii (primele 10-15 minute) cateva cuburi de gheata in partea de jos a cuptorului sa creati abur. 

Aceasta postare merge la Susan la Yeastpotting !!!
Bon appetit!

6 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram