Negresa cu glazura de cacao - Din bucataria lui Micky

luni, 2 aprilie 2012

Negresa cu glazura de cacao

Prajitura aceasta am facut-o pe fuga cand asteptam musafiri care m-au anuntat dupa ce programasem alte dulciuri "mai palide la culoare" ca vor ceva cu ciocolata. Asa ca ... cu ciocolata a fost!


Ingrediente:

-  2 cani faina
- 1 cana zahar
- 1 lingurita  praf de copt
- 200 g unt 
- 5 linguri cacao 
- 2 oua 
- 1/2 cana lapte 
- esenta rom 

Pentru glazura: 
- 50 g unt 
- 3 linguri cacao 
- 3 linguri lapte 
- 1 cana zahar pudra 
- esenta rom

Preparare

  •  Intr-o craticioara adaugati untul, cacaua si o cana de apa. 
  • Puneti pe foc mic si amestecati in continuu. Cand incepe sa fiarba dati deoparte. 
  • Intr-un alt vas amestecati faina cu zaharul. Adaugati la acestea amestecul de ciocolata si amestecati cat sa sa se raceasca ciocolata.  

  • Adaugati apoi laptele, ouale batute, praful de copt si esenta de rom. 

  • Puneti intr-o tava intinsa si coaceti la foc potrivit timp de aprox 20 minute. Supravegheati coacerea.

  • In timp ce prajitura e la cuptor preparati glazura. 

  • Pentru glazura, topiti untul intr-o craticioara, la foc mic, adaugati apoi cacaua. Dati de pe foc si puneti romul, laptele, si la sfarsit zaharul pudra. Omogenizati bine sa nu aveti cocoloase. 

  • Scoateti prajitura din cuptor si turnati glazura calda peste. Intindeti bine cu o spatula. 

  • Lasati sa se raceasca in tava, apoi taiati cuburi si decorati dupa preferinta.

Bon appetit!






8 comentarii:

  1. joli gâteau, en plus j'adore le cacau!

    Bisous

    RăspundețiȘtergere
  2. Tare buna negresa ta! doar e cu ciocolata :). pup

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata mai mult decat apetisant.

    RăspundețiȘtergere
  4. Hi, Really great effort. Everyone must read this article. Thanks for sharing.

    RăspundețiȘtergere
  5. Hei, cate bucati iti ies sau cam cat e tava?

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram