luni, 2 aprilie 2012

Negresa cu glazura de cacao

Prajitura aceasta am facut-o pe fuga cand asteptam musafiri care m-au anuntat dupa ce programasem alte dulciuri "mai palide la culoare" ca vor ceva cu ciocolata. Asa ca ... cu ciocolata a fost!


Ingrediente:

-  2 cani faina
- 1 cana zahar
- 1 lingurita  praf de copt
- 200 g unt 
- 5 linguri cacao 
- 2 oua 
- 1/2 cana lapte 
- esenta rom 

Pentru glazura: 
- 50 g unt 
- 3 linguri cacao 
- 3 linguri lapte 
- 1 cana zahar pudra 
- esenta rom

Preparare

  •  Intr-o craticioara adaugati untul, cacaua si o cana de apa. 
  • Puneti pe foc mic si amestecati in continuu. Cand incepe sa fiarba dati deoparte. 
  • Intr-un alt vas amestecati faina cu zaharul. Adaugati la acestea amestecul de ciocolata si amestecati cat sa sa se raceasca ciocolata.  

  • Adaugati apoi laptele, ouale batute, praful de copt si esenta de rom. 

  • Puneti intr-o tava intinsa si coaceti la foc potrivit timp de aprox 20 minute. Supravegheati coacerea.

  • In timp ce prajitura e la cuptor preparati glazura. 

  • Pentru glazura, topiti untul intr-o craticioara, la foc mic, adaugati apoi cacaua. Dati de pe foc si puneti romul, laptele, si la sfarsit zaharul pudra. Omogenizati bine sa nu aveti cocoloase. 

  • Scoateti prajitura din cuptor si turnati glazura calda peste. Intindeti bine cu o spatula. 

  • Lasati sa se raceasca in tava, apoi taiati cuburi si decorati dupa preferinta.

Bon appetit!






5 comentarii:

Print