marți, 14 februarie 2012

Rulouri glazurate cu portocale

Afara ninge! Si cand vad atat de multa zapada ma apuca pofta de aluaturi cu drojdie. Am asa un chef de cuptor incins si de bagat mana in faina ... de nestavilit. Asa au iesit rulourile aromate cu portocale, pufoase si cu miros de iarna.



Ingrediente

Pentru aluat 
- 1 pachet drojdie uscata 
- 60 ml lapte 
- 50 g zahar
- 1 lingurita sare 
-  3 oua potrivite (sau 2 mari)
- 80 g unt topit  
- 150 g smantana 
- vanilie
- 500 g faina  

Pentru umplut
- coaja rasa de la 2 portocale mari
-  120 g zahar
- 50 g unt moale

Pentru glazura
-  30 g unt topit 
- sucul de la o portocala
- 60 g smantana
- 6 linguri zahar 

Preparare

Intr-un vas amestecati drojdia cu laptele cald si lasati sa stea cam 10 minute.  Separat cerneti faina intr-un castron si puneti in mijloc, pe rand celelalte ingrediente amestecand cu grija. Foarte important este ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei (nu reci). Framantati aluatul timp de 10-15 minute, pana devine elastic si nu se lipeste. Daca este cazul mai adaugati putina faina. 
Lasati-l sa creasca la loc ferit de curenti de aer timp de aprox 2 ore, pana isi dubleaza volumul.  


Intindeti aluatul pe o planseta, dandu-i forma dreptunghiulara. Ungeti-l apoi cu untul moale si presarati coaja de portocala amestecata cu zahar.


Rulati cu grija sa nu rupeti aluatul si taiati apoi in bucati de aproximativ 7 cm.


Asezati rulourile cu partea taiata in sus intr-o tava unsa si tapetata cu faina (sau hartie de copt) si lasati-le la crescut timp de aprox 45 minute. Asa arata dupa ce au crescut.


Coaceti in cuptorul incalzit in prealabil, la foc potrivit timp de 20-25 minute. Supravegheati coacerea. In ultimele 5 minute de coacere apucati-va de glazura. Amestecati toate ingredientele intr-o craticioara si lasati sa fiarba la foc mic timp de 2-3 minute, amestecand in continuu. Cand este gata turnati peste rulouri in tava si lasati minim 15 minute sa se imbibe. 


Serviti cu pofta unul sau doua sau mai multe rulouri. Sunt atat de pufoase si aromate...
 Noua ne-au placut atat de mult ca le-am facut doua zile la rand.


Trimit aceasta postare la Yeastpotting!

Bon appetit!

Un comentariu:

  1. Ruloul acela pentru mine l-ai pregatit,asa-i?Eu asa doar pentru mine fac,Dianei nu-i plac,dar habar nu are ce pierde.Pupici!

    RăspundeţiȘtergere

Print

Etichete

Alb si negru (1) aluaturi (5) Aluaturi dulci si pufoase (10) ananas (2) aperitive (24) ardei (2) banane (5) bauturi (5) Biscuiti si fursecuri (17) bomboane (1) branza dulce (3) Bucatar Curajos (22) bulgur (1) busuioc (5) cacao (1) cafea (6) calatorii (1) capsuni (6) caramel (1) cartofi (8) Checuri (8) cheesecake (2) ciocolata (13) cirese (1) ciuperci (3) Clatite (5) coacaze (1) cocos (3) desert (107) dovleac (3) dovlecel (6) Dukan (4) Dulcete si gemuri (1) Dulciuri diverse (1) flori (2) fructe de padure (2) Ganduri diverse (8) gogosi (6) gogosi si alte dulciuri la tigaie (6) Gradina mea de la curte (5) gratar (1) gris (3) gustare (23) In camara (1) inghetate (2) lamaie (11) legume (9) mac (1) maioneza (1) mancare (31) mascarpone (7) mazare (1) menta (6) mere (15) mic dejun (25) microunde (1) morcov (2) muffins si cupcakes (5) napolitane (1) negresa (1) nuca (4) nutella (1) omleta (1) orez (3) paine (6) Paine si aluaturi sarate (13) paste (6) patrunjel (1) pepene rosu (1) pere (2) piersici (2) portocale (7) prajituri (26) Prajituri cu fructe (15) Preparate cu carne de porc (2) Preparate cu peste (1) Preparate de post (16) prune (3) pui (16) raw (1) retete dietetice (4) retete frantuzesti (3) retete unguresti (1) ricotta (1) rosii (2) rulade (1) salate (24) scortisoara (11) sfecla (1) spanac (5) stafide (1) struguri (1) Supe si ciorbe (3) Tarte si placinte (15) tiramisu (1) torturi (9) trandafiri (1) trucuri si idei (2) varza (1) Virtual Hug (1) visine (2) wordless wednesday (3) zmeura (1)