M-am trezit intr-o dimineata de weekend friguroasa cu o pofta de gris cu lapte, de rasfat si copilarii. Stiu ca e o reteta banala, insa am zis totusi sa o impartasesc cu voi. E un mic dejun potrivit mai degraba pentru copii, insa cum eu inca copilaresc ... a mers de minune.
Ingrediente:
- 600 ml lapte
- 8 linguri de zahar
- coaja rasa de la o lamaie
- 5 linguri gris
- dulceata pentru servit ( optional)
Preparare:
Puneti laptele cu zaharul si coaja de lamaie la fiert la foc mic. Amestecati sa nu se afume, sa nu se lipeasca - asta depinde si de vas in mare masura. Cand incepe sa clocoteasca puneti in ploaie grisul si amestecati. Lasati sa mai fiarba 3-4 minute, amestecand in continuu.
Gata, micul dejun in 10 minute.
Il puteti servi cald, cu scortisoara, sau rece, dupa preferinta. Eu l-am pus intr-un castron, l-am lasat sa se raceasca putin, l-am rasturnat si am turnat niste dulceata de cirese amare primita in dar.
Bon appetit!
O fi ea o reteta banala, dar tu ai facut-o sa fie maiestuoasa! mmmmmm....
RăspundețiȘtergereCe mai mancam in copilarie!Era unul din deserturile preferate!Te pup!
RăspundețiȘtergereAm dat si eu un pic in mintea copiilor. E recomandat din cand in cand. Te pup si eu
ȘtergereCe bine arata!! Ai transformat budinca asta intr-un desert special!
RăspundețiȘtergereMa bucur ca-ti place Paula. Te pup!
ȘtergereDe cand n-am mai mancat... Chiar acum cateva luni ma gandeam la un gris cu lapte, dar n-am ajuns sa fac..
RăspundețiȘtergereBaietelului meu ii place tare mult!
ȘtergereCe pofta de gris cu lapte m-a cuprins! N-am mai mancat de ani de zile!
RăspundețiȘtergereSimplu si delicios Diana!
Ștergere