Am fost curioasa sa incerc sa fac o prajitura fara oua, lapte si unt si care sa mai fie si buna pe deasupra. Mai ales ca suntem si in Postul Craciunului. Dupa mai multe incercari nereusite (unele uscate, gumate sau scortoase ) am reusit intr-un final sa incropesc pufosenia asta delicioasa. Trebuie sa o incercati sa va convingeti!
Ingrediente:
- 180 g faina
- 40 g cacao
- 100 g zahar
- 1 lingurita esenta vanilie
- 1 pachet praf de copt
- 120 ml ulei
- 250 ml apa
- 2 pere curatate de coaja si taiate cuburi
Preparare
Incalziti cuptorul la 180 grade. Amestecati intr-un vas faina, cacaua si praful de copt. Separat, in alt vas amestecati zaharul, uleiul, apa si vanilia. Adaugati apoi acest amestec la cel cu faina si omogenizati. Nu exagerati cu amestecatul. Cu lingura sau cu o spatula, simplu si rapid. Adaugati perele taiate cuburi si incorporati-le cu grija.
Puneti in forme de chec unse si tapetate cu faina, sau hartie de copt. Coaceti timp de aprox 20 minute, compozitia trebuie sa fie usor umeda, nu uscata. Scoateti si raciti complet, apoi taiati felii.
A fost nemaipomenit de bun si pufos.
Si pentru ca este o reteta speciala particip cu ea la concursul organizat de Ama pe site-ul ei, in speranta ca poate random.org ma iubeste si castig un minunat logo facut de LL Studio.
Bon appetit!
Mult succes! Eu zic ca merita locul I
RăspundețiȘtergereNu e pe locuri, dar multumesc. Tu ma lingusesti ca vrei o felie, nu?
ȘtergereNu te lingusesc, te felicit, pentru ca meriti! Stiu ca nu e pe locuri, dar daca ar fi...mult timp s-ar mai povesti!
ȘtergereO pufosenie delicioasa!!
RăspundețiȘtergereTare curioasa as fi sa stiu ce gust are!Trebuie sa-l incerc!Pup!
RăspundețiȘtergereArata tare bine checul tau!
RăspundețiȘtergereprea arata bine,sigur il voi incerca
RăspundețiȘtergereCe frumos arata, parca nu pot sa cred ca e de post! Pup
RăspundețiȘtergere