Astazi continuam seria preparatelor de post cu o clasica placinta cu dovleac, frageda si aromata.
Ingrediente:
Pentru foi:
- 300 g faina
- 7 linguri zahar
- 85 ml apa
- 60 ml ulei
- 1/2 plic praf de copt
- un praf de sare
Pentru umplutura:
- 2 kg dovleac
- coaja rasa de la o lamaie
- 100 g zahar
- vanilie
- 2-3 linguri ulei
Preparare
Mai intai pregatiti dovleacul. Curatati-l de coaja si seminte si dati-l pe razatoare sau tocati-l la robot, dupa preferinta. Puneti uleiul intr-o cratita si puneti dovleacul, zaharul, vanilia si lamaia, pe foc mic, pana se inmoaie dovleacul si se evapora lichidul. Puteti pune si scortisoara daca doriti, e prietena buna cu dovleacul, insa eu am dorit o placinta galbena si frumoasa. Scortisoara ar fi inchis la culoare compozitia, asa ca nu am pus.
Cat se face dovleacul faceti foile. Amestecati toate ingredientele pentru foi obtinand un aluat ce nu se lipeste. Nu-l framantati excesiv, doar cat sa fie omogen. Lasati-l sa se odihneasca 5 minute.
Impartiti compozitia de aluat in doua, Intindeti prima foaie si asezati-o in tava, tapetata cu hartie de copt. Puneti apoi dovleacul si a doua foaie.
Intepati aluatul cu furculita din loc in loc si coaceti timp de aprox 40 minute. Scoateti, raciti si pudrati cu zahar. Taiati in patrate si bucurati-va de o placinta absolut delicioasa.
Bon appetit!
Deci nu mai e nevoie sa cumpar foi de placinta! tocmai am aflat ca se fac foarte usor :)
RăspundețiȘtergereFoarte, foarte, fragede, gustoase si ieftine la buzunar :)
RăspundețiȘtergereO bunatate, aromata...frageda si delicioasa! Pup
RăspundețiȘtergereAsa este Paula, te pup si eu!
Ștergerewoauu,dovleac,,,vin la colinda,ma primesti????pupp!!
RăspundețiȘtergereBineinteles Mirela, te astept cu drag
ȘtergereWoooW placinta de dovleac,preferata mea!
RăspundețiȘtergereSi noua ne place tare mult. te pup!
ȘtergereCe bunatate frumos colorata! Intrebare: se coace la foc iute, sau mediu? ca as vrea sa incerc si eu reteta :)
RăspundețiȘtergereLa foc potrivit, nici prea prea, nici foarte foarte :)
ȘtergereFrageda si delicioasa.Si are o culoare de vis!Pup!
RăspundețiȘtergereBuna trebuie sa fie..
RăspundețiȘtergereCe buna ar fi o bucatica! Neata Mihaela,o saptamana frumoasa:).
RăspundețiȘtergereo saptamana frumoasa si voua fete dragi!
ȘtergereAbia astăzi am văzut blogul tău și mi-a plăcut această rețetă mai ales foile mi se par usor de făcut și se pot folosi si pentru alte umpluturi. Eu fac plăcintă cu dovleac cu foi din comert iar cand este gata torn deasupra un sirop de zahăr amestecat cu lămaie. Voiam să te întreb dacă pot face această prăjitură fără să călesc dovleacul? adică să-l pun crud între foi. Multumesc, SUCCESS.. în tot ce faci.
RăspundețiȘtergereBuna Miorel si multumesc de vizita! Nu vad de ce nu poti pune dovleacul crud in compozitie daca doresti. In 40 minute timp de coacere presupun ca are timp sa se inmoaie:) Da-mi de stire cum a iesit!
Ștergere