Cartofi (prajiti) la cuptor - Din bucatarie, cu pasiune

miercuri, 15 aprilie 2015

Cartofi (prajiti) la cuptor

Tuturor ne plac cartofii prajiti insa de multe ori suntem tentati sa ne mai abtinem din cauza numarului mare de calorii. Astazi va arat o varianta mai slab calorica, cu foarte putin ulei, la cuptor. Cartofii isi pastreaza acelasi gust si textura ca si cei prajiti in baie de ulei.




Ingrediente

- 1 kg cartofi
- 2 linguri ulei 
- sare 
- alte condimente  (optional)



Preparare

Curatati cartofii de coaja, spalati-i si taiati-i in bucati. Tineti-i in apa rece ca gheata timp de 30 minute. Scurgeti si clatiti din nou cu apa rece. Stergeti cartofii cu un servet curat sau cu prosop de hartie pana ii uscati. 

Pregatiti o tava cu hartie de copt. Ungeti cartofii cu uleiul (puteti folosi si ulei de masline daca doriti) in asa fel incat sa fie complet unsi.

Asezati cartofii in tava si coaceti la foc potrivit pana devin aurii si crocanti.




Bon appetit!

2 comentarii:

  1. Si eu gatesc des aceasta reteta la care adaug condimente si usturoi si in plus eu ung si hartia de copt cu ulei. Incercati sunt ff buni

    RăspundețiȘtergere
  2. Simplu si gustos, dar si mai sanatos! ;)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram