Acest preparat m-a cucerit prin simplitatea ingredientelor si savoarea deosebita data de rosiile coapte si zemoase si ardeiul iute, exact atat cat trebuie nici mai mult, nici mai putin.
Sosul arrabbiata este un sos simplu, de inspiratie romana, din rosii batute de soare, ardei iute, usturoi si ulei de masline. Se potriveste de minune cu pastele penne, pe care le invaluie minunat.
Sosul arrabbiata este un sos simplu, de inspiratie romana, din rosii batute de soare, ardei iute, usturoi si ulei de masline. Se potriveste de minune cu pastele penne, pe care le invaluie minunat.
Ingrediente
- 400 g paste penne
- 800g rosii proaspete
- 1 ardei iute
- 2-3 catei usturoi
- 2-3 linguri ulei de masline
-sare, piper, oregano
-sare, piper, oregano
- patrunjel verde
Preparare
Preparare
Puneti pastele la fiert in apa cu sare. Aveti grija sa fie al dente, nu moi. Scurgeti-le si clatiti cu apa rece, apoi dati deoparte.
Cat timp se fierb pastele ne apucam de sos. Eu am folosit rosii proaspete, insa daca nu aveti puteti folosi si rosii pasate si decojite, la conserva. Puneti rosiile in apa clocotita si lasati-le cam 2 minute. Scoati-le si curatati-le de coaja. Se va desprinde foarte usor. Tocati rosiile la cutit, daca le veti baga la robot vor iesi prea mici.
Intr-o tigaie puneti uleiul de masline si ardeiul iute si cateii de usturoi, tocate marunt. Lasati foarte putin cat sa se dezvolte aroma, cam un minut. Adaugati rosiile tocate, sare, piper si putin oregano daca doriti. Lasati sosul sa fiarba cam 10 minute. Adaugati sosul peste paste si puneti pe foc pana da cateva clocote.
Serviti cu patrunjel proaspat tocat, sau busuioc daca va place.
Daca va plac retetele mele si doriti sa fiti la curent cu postarile de pe blog va puteti abona la newsletter (coltul dreapta sus) sau ma puteti urmari pe Facebook.
Intr-o tigaie puneti uleiul de masline si ardeiul iute si cateii de usturoi, tocate marunt. Lasati foarte putin cat sa se dezvolte aroma, cam un minut. Adaugati rosiile tocate, sare, piper si putin oregano daca doriti. Lasati sosul sa fiarba cam 10 minute. Adaugati sosul peste paste si puneti pe foc pana da cateva clocote.
Serviti cu patrunjel proaspat tocat, sau busuioc daca va place.
Daca va plac retetele mele si doriti sa fiti la curent cu postarile de pe blog va puteti abona la newsletter (coltul dreapta sus) sau ma puteti urmari pe Facebook.
Bon appetit!
Simplu si savuros!
RăspundețiȘtergere