Stiu ca fiecare dintre voi aveti o reteta preferata de saleuri sau saratele, insa inca una in plus nu strica nimanui, nu? Ce imi place mie la aceste rontaieli este ca trece si o saptamana si ele sunt la fel de bune si fragede. Asa ca fie ca le faceti pentru un gratar si o bere cu prietenii, fie ca le dati copiilor la pachet, sau le rontaiti cand aveti chef, eu zic ca merita sa incercati si reteta aceasta.
Ingrediente
- 1 kg faina
- 2 galbenusuri
- 170 ml ulei
- 250 g unt (la temperatura camerei)
- 250 ml lapte
- 25 g drojdie proaspata
- 2 lingurite sare
- 1/2 pachet praf de copt
Extra
- 50 g mac + 50 g susan
- 2 albusuri
Preparare
Dizolvati drojdia in putin lapte caldut si lasati-o cam 10 minute sa-si mareasca volumul.
Cerneti
faina intr-un vas mai mare.Adaugati drojdia, cele doua galbenusuri,
laptele caldut, uleiul si untul moale. Incorporati si sarea si praful de
copt si framantati pana obtineti un aluat omogen, elastic si
nelipicios.
Aluatul
nu trebuie lasat sa creasca, asa ca impartiti-l in trei parti si
intindeti fiecare bucata cat mai subtire. Incercati sa obtineti o forma
dretunghiulara cu partea mai mica spre voi.
Ungeti
aluatul cu albusul batut usor cu furculita si presarati un strat de
mac. Pliati-l in doua ca si cum ati indoi o foaie de hartie la jumatate;
umplutura de mac ar trebui sa fie la interior.
Ungeti
partea de deasupra cu albus de ou si presarati susan. Taiati apoi in
bastonase cam de 1 cm, pe care le apucati de ambele capete si le
rasuciti usor, fiecare in alt sens.
Asezati saratelele in tava si coaceti la foc potrivit pana devin aurii.
Daca
va plac retetele mele si doriti sa fiti la curent cu postarile de pe blog va puteti abona la
newsletter (coltul dreapta sus) sau ma puteti urmari pe Facebook.
Bon appetit!
Toata ziua as rontai la ele :) Arata super!!
RăspundețiȘtergereMultumesc de vizita Danitza :)
ȘtergereSuperbe au iesit!!! Si eu as rontai toata ziua la ele si nu m-as satura!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc Adela. Se satura cineva de rontait vreodata?
ȘtergereCe imi plac!
RăspundețiȘtergereSi mie tare mult draga Rocsy:)
ȘtergereDaca n-as sti, as zice ca ai dat o fuga pana la patiserie!;)
RăspundețiȘtergereDa, daca n-ai sti. Eu bag de seama ca tu cam vrei o tava?
ȘtergereDe la tine? Sa fie 3!
Ștergere