Naan - Din bucatarie, cu pasiune

marți, 5 august 2014

Naan

Imi lipseste tare mult sa scriu aici, insa timpul meu, cel putin vara, parca e din ce in ce mai limitat. Sunt bagata pana peste cap in tot felul de proiecte, asa ca va cer scuze daca sunt prezenta mai rar pe blog. 

De gatit, gatesc in continuare, ca trebuie sa tin familia hranita, insa de pozat si spus povesti frumoase mai greu gasesc timp. 

Revenind la reteta de astazi, va spun ca e simpla, ca e o paine, o lipie mai bine zis, traditionala din India, cu aroma de usturoi si unt, frageda si obligatoriu servita calda. Oricum nu apuca sa se raceasca. 

Din cautarile pe google am vazut ca exista mai multe variatii, fie coapta in cuptor, fie in tigaie, fie in cuptorul tandoori (de preferat, insa cum nu dispun de asa ceva ... ). Eu am ales varianta pe aragaz, mi s-a parut mai la indemana. Daca o faceti la cuptor presarati susan sau seminte de ceapa si ungeti cu unt. 

Reteta am preluat-o de la Ioana, cu putine modificari, si face parte din Provocarea Secreta gazduita in luna iulie de Geta (Pansy's recipes).


Ingrediente

- 150 g iaurt grecesc 
- 1/2 lingurita sare 
- 1 lingurita zahar 
- 1 lingurita praf de copt 
- 1 lingurita drojdie uscata 
- 50 ml apa calda 
- 300 g faina
- extra : 50 g unt

Preparare 

Cerneti faina intr-un vas si adaugati restul ingredientelor uscate. Amestecati. Adaugati iaurtul si aproximativ 50 ml apa cat sa obtineti un aluat elastic si omogen. In functie de cum il simtiti la mana mai adaugati putina apa sau faina, cat sa fie nelipicios. 

Eu am pisat si vreo trei catei de usturoi si i-am pus in aluat.

Lasati aluatul sa se odihneasca aproximativ o ora. Cand a crescut formati 4-6 mingiute si mai lasati-le sa stea cam 10 minute.

Intindeti bilele de aluat cu mana dandu-le o forma aproximativ ovala. Puneti putin unt intr-o tigaie cu fundul gros si coaceti, pe aragaz, painicile. Cam unu-doua minute pe fiecare parte.

Le-am mancat calde si repede. 

Bon appetit!

2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram