Dovlecei si zucchini gata in 15 minute, cu usturoi, un strop de lamaie si menta proaspata, ce poti sa iti doresti mai mult de la o cina de vara servita pe terasa sau balcon?
Ingrediente
- 1 dovlecel
- 1 zucchini
- 1 ceapa mica
- 3 catei de usturoi
- 3 linguri ulei de masline
- sare, piper
- zeama de la o jumatate de lamaie
- menta proaspata
Preparare
Puneti uleiul de masline intr-o tigaie la foc mic. Adaugati ceapa tocata marunt si usturoiul pisat si lasati cateva minute pana devin translucide.
Adaugati si dovlecelul si zucchini taiate in bucati potrivite si acoperiti cu un capac. Asezonati cu sare si piper. Nu inghesuiti prea mult legumele in tigaie. Lasati pana se patrund si se evapora lichidul. Ne dorim sa iasa facute si putin crocante, nu moi.
Scoateti din tigaie si asezati pe farfurii. Stropiti cu zeama de lamaie si presarati menta proaspat tocata. Serviti calzi!
Bon appetit!
Satios si racoritor!
RăspundețiȘtergere