Tarta cu mascarpone si coacaze rosii - Din bucatarie, cu pasiune

vineri, 27 iunie 2014

Tarta cu mascarpone si coacaze rosii


Combinatiile pe care le-am facut in acest desert se imbina frumos, zic eu: avem o baza de tarta cu faina integrala si scortisoara, o umplutura cremoasa de mascarpone, miere si lamaie, peste care am asezat frumos delicatele coacaze rosii. 

 Iubesc bobitele acestea mici ca niste rubine, delicate si dulci acrisoare, numai bune de asezat pe o tarta. Si mai ales cand stiu ca sunt culese din gradina, ingrijite si mult asteptate, cu atat mai mult imi plac. 


Ingrediente

Pentru crusta:
- 1 cana faina alba 
- 1/2 cana faina neagra(sau integrala)
- 1/2 lingurita scortisoara 
- un praf nucsoara 
- 120 g unt 
- 3 linguri miere 
- 3 linguri zahar

Pentru crema:
- 250 g masarpone 
- 2 linguri lapte
- 3 linguri miere
- 1 lingurita coaja rasa de lamaie
- 1 lingurita extract de vanilie 

Extra: 
- coacaze rosii (proaspete)



Preparare

Cerrneti faina alba impreuna cu cea integrala intr-un bol. Adaugati scortisoara, nucsoara si amestecati. Bateti untul moale impreuna cu zaharul si mierea pana spumeaza. Incorporati in amestecul de faina si framantati un aluat elastic si nelipicios.

Intindeti aluatul intr-o forma de tarta si intepati-l cu o furculita. Coaceti-l (fara umplutura) timp de17-20 minute la cuptorul incins la 200 grade C. Scoateti si raciti complet. 




Cat se coace crusta pregatiti umplutura. Amestecati branza mascarpone, la temperatura camerei, cu restul ingredientelor. Asezati umplutura in crusta coapta si racita. 

Puneti deasupra coacazele. Dati la frigider cam doua ore inainte sa serviti. 


Bon appetit!

2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram