Daca vi se intampla sa va chinuiti sa asezati hartia de copt in forme "mai dificile" cum ar fi cea de tarta, astazi va arat cum fac eu sa-mi iasa.
Fie ca este o forma de tarta rectangulara sau rotunda sau o forma de prajituri in forma de inima de exemplu, sau eu stiu ce alta forma mai pretentioasa, de acum incolo (in cazul in care nu stiati deja) lucrurile vor sta mult mai simplu.
Taiati hartia de copt cu o foarfeca, masurand din ochi sa fie mai mare decat suprafata pe care vreti sa o acoperiti. Este de preferat chiar sa atarne peste margini. In felul acesta puteti sa scoateti ce aveti in tava, cand este gata, apucand marginile hartiei si ridicand.
Udati hartia de copt taiata cu apa si faceti-o ghemotoc. Nu va faceti griji ca nu se rupe. In felul acesta devine flexibila si o puteti aseza usor.Potriviti hartia de copt in forma cu mana, in asa fel incat sa se aseze frumos in toate colturile. Apoi puteti aseza aluatul de tarta (in cazul meu) sau sa varsati compozitia de prajitura fara nici o problema.
Veti avea o tarta sau o prajitura cu margini frumoase, fara "cute dezordonate" lasate de hartia de copt.
Sper sa va fie de folos!
Geniala idee, multumesc mult! Nu m-as fi gandit la asta in o mie de ani :)
RăspundețiȘtergereO idee minunata, pentru care iti multumesc mult ,ca mi-ai impartasit-o si mie...
RăspundețiȘtergereTe tzuc cu drag !
Foarte eficient si usor trucul tau! Multumim!
RăspundețiȘtergereBravooo super ideie, multumesc
RăspundețiȘtergere