vineri, 30 mai 2014

Gogosi pufoase de ciocolata

Luna mai a fost clar luna gogosilor. Am gacut churros, am facut gogosi cu branza si lamaie, iar acum va arat reteta de gogosi cu cacao. Nu umplute cu ciocolata, desi ar fi mers, ci gogosi ce contin cacao direct in aluat. 

Daca nu ma credeti pe cuvant ca sunt pufoase si cu gust intens de ciocolata va invit sa le incercati. Dar sa nu uitati sa-mi dati de stire cum v-au iesit!


Ingrediente

- 450 g faina 
- 50 g cacao 
- 70 g zahar 
- 25 g drojdie proaspata 
- 4 oua 
- 4 linguri lapte
- 1 lingurita esenta de vanilie 
- 80 g unt moale

- extra - ulei pentru prajit, zahar


Preparare

Cand avem de-a face cu aluaturi dospite este recomandat ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei, iar locul de dospire sa fie cald si ferit de curenti de aer. 

Incepeti prin a dizolva drojdia in laptele cald. Lasati sa creasca cam 10 minute.

Intr-un castron cerneti faina impreuna cu cacaua. Faceti o adancitura in mijloc si spargeti ouale in ea. Adaugati zaharul si vanilia si amestecati usor cu mana. Adaugati apoi drojdia si incepeti sa framantati. Cand toate s-au omogenizat adaugati si untul moale. 

Rasturnati aluatul pe blat si framantati pana ce compozitia este elastica, omogena si nelipicioasa. Puneti aluatul inapoi in vas si acoperiti-l cu folie alimentara sau un prosop curat. Lasati sa creasca timp de aproximativ 2 ore. 

Cand aluatul a crescut scoateti-l pe blat si intidenti-l in foaie cu grosimea de aproximativ un deget. Decupati gogosile cu ajutorul unei forme rotunde (pahar sau cana) si mai lasati-le sa creasca acoperite inca jumatate de ora. 

Incingeti uleiul intr-un vas mai mare si prajiti gogosile cateva minute pe ambele parti. Aveti grija sa nu le ardeti, fiind inchise la culoare s-ar putea sa va pacaleasca ori sa le lasati prea putin, ori prea mult. 

Scoateti gogosile, lasati-le putin, apoi pudrati-le cu zahar.


Sursa de inspiratie

Alte retete de gogosi gasiti aici

Bon appetit!

5 comentarii:

  1. Cu aceasta minunata ocazie te proclam Regina Gogosilor!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu am mancat niciodata dar arata grozav!

    RăspundețiȘtergere
  3. trebuie neaparat sa le incerc si eu!! ca arata prea bine!!!

    RăspundețiȘtergere

Print

Etichete

Alb si negru (1) aluaturi (11) Aluaturi dulci si pufoase (17) ananas (2) aperitive (26) ardei (2) avocado (1) banane (7) bauturi (5) Biscuiti si fursecuri (20) bomboane (1) branza dulce (6) brownie (1) Bucatar Curajos (22) budinca (1) bulgur (1) busuioc (5) cacao (2) cafea (6) calatorii (1) capsuni (6) caramel (1) cartofi (10) Checuri (10) cheesecake (2) ciocolata (19) cirese (1) ciuperci (3) Clatite (7) coacaze (1) cocos (4) desert (129) dovleac (3) dovlecel (8) Dukan (4) Dulcete si gemuri (2) Dulciuri diverse (2) fara gluten (3) fara lactoza (2) feta (1) flori (2) fructe de padure (2) Ganduri diverse (9) gogosi (7) gogosi si alte dulciuri la tigaie (9) Gradina mea de la curte (5) gris (3) gustare (30) In camara (1) inghetate (2) lamaie (13) legume (12) leurda (1) linte (1) mac (1) maioneza (1) mancare (35) mascarpone (7) mazare (1) menta (6) mere (15) mic dejun (32) microunde (1) miere (1) morcov (3) muffins si cupcakes (6) napolitane (1) naut (1) negresa (2) nuca (7) nutella (1) omleta (1) orez (4) oua (2) ovaz (2) paine (8) Paine si aluaturi sarate (17) paste (8) patrunjel (1) pepene rosu (1) pere (2) piersici (2) pizza (1) portocale (7) prajituri (34) Prajituri cu fructe (16) Preparate cu carne de porc (2) Preparate cu peste (3) Preparate de post (18) prune (4) pui (14) raw (1) retete de Craciu (2) retete de sarbatori (2) retete dietetice (5) retete frantuzesti (4) retete unguresti (1) ricotta (1) rosii (3) rulade (2) salate (26) scortisoara (12) sfecla (1) smantana (1) spanac (5) stafide (1) struguri (2) Supe si ciorbe (4) Tarte si placinte (15) tiramisu (1) ton (1) torturi (9) trandafiri (1) trucuri si idei (2) turmeric (1) unt de arahide (1) varza (1) Virtual Hug (1) visine (2) wordless wednesday (5) zmeura (1)