Astazi va arat o variatiune pe tema chiftelutelor. Cu o crusta crocanta si miez pufos, aromat cu verdeturi de primavara. Eu le-am facut de pui sa fie mai usoare, desi cred ca si de porc sau de vita ar fi la fel de bune.
Ingrediente
- 500 g carne de pui (piept si pulpa) tocata
- 60 g branza de vaci
- 1 legatura marar
- 1 legatura patrunjel
- cateva fire usturoi verde
- 1 ou
- sare, piper
- extra : faina, pesmet, 2 oua
- ulei pentru prajit
Preparare
Spalati verdeturile si usturoiul si tocati-le marunt. Amestecati-le cu branza de vaci, oul si carnea tocata. Potriviti de sare si piper si omogenizati.
Cu mana umeda formati bilute potrivite pe care le dati prin faina. Puneti-le pe un platou si dati la frigider timp de 30 minute.
Bateti doua oua intr-un castron. Scoateti crochetele de pui din frigider si dati-le prin ou batut, apoi prin pesmet.
Prajiti in baie de ulei pana se rumenesc. Scoateti pe un servet de hartie sa absoarba grasimea. Sunt bune atat calde cat si reci.
Va invit sa cititi si:
1. Bastonase crocante de pui
2. Parjoale de pui
3. Chiftelute de pui la cuptor
4. Pulpe de pui pane
Daca
va plac retetele mele si doriti sa fiti la curent cu postarile de pe blog va puteti abona la
newsletter (coltul dreapta sus) sau ma puteti urmari pe Facebook.
Bon appetit!
Niciun comentariu: