Salata aperitiv cu morcovi, verdeturi si usturoi - Din bucatarie, cu pasiune

duminică, 30 martie 2014

Salata aperitiv cu morcovi, verdeturi si usturoi

Provocarea Bucatar Curajos (varianta sarata) ne poarta in aceasta luna tocmai in Portugalia, unde Ramona ne provoaca cu un aperitiv cu morcovi traditional - Cenouras algarvias. O reteta pe cat de simpla, pe atat de surprinzatoare. Recunosc ca am fost putin sceptica la inceput, adica ce mare lucru : morcovi fierti? Insa este clar ceva ce am sa mai repet: este o salata de sine statatoare sau o garnitura pentru un fel principal, cu arome imbietoare, cu texturi interesante si culori care mai de care. Intai si intai simti prospetimea verdeturilor, apoi dulceata morcovilor, toate desavarsite de zeama proaspat stoarsa de lamaie si profunzimea uleiului de masline. 



Ingrediente 

- morcovi 
- patrunjel verde
- frunze de telina sau coriandru
- usturoi verde 
- lamaie 
- ulei de masline 
- sare

Preparare 

Curatati morcovii de coaja, spalati-i si taiati-i rondele. Puneti-i la fiert in apa cu sare cam 10 minute, cat sa se patrunda fara sa se inmoaie prea tare. Scurgeti si raciti complet. Tocati usturoiul si verdeturile marunt si amestecati cu rondelele de morcovi. Sarati daca este cazul si asezonati cu zeama de lamaie si ulei de masline, dupa gust. 

Dati la frigider cam 30 minute inainte sa serviti. 


Bon appetit!

3 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram