Astazi va aduc un desert fin si pufos, fara faina, cu gris, ce aduce a budinca sau souffle. Un mic dejun excelent pentru dimineti mofturoase :) Merge cu orice fel de fructe sau chiar fara, daca doriti. Eu am folosit un borcan de compot de piersici, dar puteti incerca cu mere sau cirese (mi-e dor rau de vara, stiu :))
Ingrediente
- 500 ml lapte
- 100 g gris
- coaja rasa de la o lamaie
- 3-4 linguri zahar
- 1 lingura miere
- esenta vanilie dupa gust
- 3 oua
- 250 g branza de vaci
- fructe proaspete sau din compot (piersici)
Preparare
Puneti laptele la fiert, la foc mic intr-o craticioara. Cand e aproape de punctul de fierbere adaugati grisul in ploaie amestecand continuu. Fierbeti timp de 3-4 minute pana ce se ingroasa. In tot acest timp amestecati pentru ca altfel riscati sa se lipeasca sau sa se afume. Eu stiu mai bine, pentru ca eram (si inca mai sunt cateodata) o talentata in a afuma orice chestie de genul gris cu lapte, orez cu lapte etc.
Cand grisul s-a ingrosat, luati de pe foc si adaugati zaharul si mierea. Amestecati si lasati sa se raceasca. Intre timp separati oualele si bateti albusurile spuma tare. Galbenusurile amestecati-le cu coaja de lamaie, branza de vaci si vanilia. Adaugati grisul fiert (sa nu fie fierbinte) si apoi albusurile batute cu miscari usoare pentru a nu se lasa.
Turnati compozitia in forme termorezistente unse bine cu unt si asezati deasupra piersicile taiate in jumatati. Dati la cuptorul preincalzit la 180 grade C timp de aproximativ 20-30 minute. Scoateti si raciti usor. Pudrati cu zahar daca doriti si serviti cald.
Bon appetit!
O reteta in ton cu vremea: aduce a iarna, dar ne face sa ne gandim la primavara si la soare :)
RăspundețiȘtergereuuuhhhhh, cat de delicios poate sa arate si de cremos, un deliciu excelent ;)
RăspundețiȘtergere