Pateuri cu ciuperci - Din bucatarie, cu pasiune

luni, 17 februarie 2014

Pateuri cu ciuperci



Ingrediente

Pentru aluat:
- 300 g faina 
- 150 g unt 
- 1 galbenus de ou 
- 1 lingura zeama de lamaie 
- un praf de sare
- cateva linguri apa rece

Pentru umplutura: 
- 2 linguri ulei de masline 
- 1 ceapa mica 
- 2 catei usturoi 
- 300 g ciuperci proaspete
- 1 lingurita cimbru 
- sare, piper


Preparare

Puneti faina si sarea intr-un vas. Adaugati untul rece si taiat in cuburi. Frecati cu degetele pana ce amestecul capata aspect de firimituri. Adaugai galbenusul de ou amestecat cu zeama de lamaie si apa rece cat sa se lege aluatul. Aluatul trebuie sa fie omogen, elastic, nici prea lipicios, nici prea uscat. Inveliti-l in folie si dati la frigider pentru o ora. 

Cat timp aluatul sta la rece pregatim umplutura. Intr-o tigaie puneti la incalzit uleiul. Adaugati ceapa tocata marunt si cateii de usturoi pisati. Lasati putin pana ce ceapa devine aurie, apoi adaugati ciupercile curatate si tocate. Adaugati cimbrul si potriviti de sare si piper. Acoperiti cu un capac si lasati sa fiarba inabusit, la foc mic pana ce ciupercile s-au inmuiat si a scazut tot lichidul din tigaie.Lasati sa se raceasca complet. 

Scoateti aluatul de la frigider si intindeti-l in foaie subtire. Decupati cercuri cu ajutorul unei cesti mai mari, sau a unui castron mai mic. Puneti umplutura in mod egal pe fiecare disc de aluat. Pliati si presati marginile pentru a se lipi. Eu am umezit cu putina apa marginea cercului pentru a ma asigura ca sta lipita.



Puneti pateurile intr-o tava tapetata cu hartie de copt si ungeti cu albusul de ou ramas. Faceti cateva crestaturi pe fiecare pateu, cu ajutorul unui cutit, pentru a elibera aburul in timpul coacerii. Coaceti timp de aprocimativ 15 minute la foc potrivit. Serviti calde sau reci.




Bon appetit!

4 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram