Inghetata dietetica cu dovleac - Din bucatarie, cu pasiune

joi, 24 octombrie 2013

Inghetata dietetica cu dovleac


Cine spune ca toamna nu putem manca inghetata? Ba chiar de dieta si fara sa ne simtim vinovati sau vinovate. Astazi va arat o inghetata rapida, usor de facut si cu arome tomnatice de dovleac si scortisoara. Reteta o duc in vizita la Cristina pentru Provocarea Dulce Romanie din aceasta luna, provocare initiata de Mihaela inca din octombrie 2010.


Ingrediente: 

- 4 iaurturi 0% grasimi 
- 6-7 linguri piure de dovleac 
- indulcitor dupa gust (cam 4-5 linguri)
- 1 lingurita scortisoara
- 1 lingurita extract de vanilie 


Preparare

Incepem prin a prepara piureul de dovleac. Eu il folosesc la mai multe retete, il fac dintr-un dovleac intreg si il pun apoi la congelator in pungute, daca imi ramane. Se pastreaza foarte bine. Sa trecem la treaba: se ia un dovleac, se curata de coaja si seminte, se taie cuburi si se pune la fiert. Cand este gata se scurge si apoi se paseaza cu blenderul. Asta e o varianta, alta ar fi sa taiati dovleacul in doua, il curatati de seminte, pastrati coaja si il puneti in tava la cuptor cu partea taiata in jos. Se coace pana se inmoaie, se scoate apoi miezul cu ajutorul unei linguri si se paseaza. Cum alegeti sa-l faceti depinde de voi, rezultatul e acelasi : un piure fin si bun. 

Revenind la inghetata noastra, puneti iaurturile intr-un vas, adaugati indulcitorul, scortisoara, vanilia si piureul de dovleac. Indulcitorul difera in functie de fiecare brand in parte, verificati dupa gust sa fie cat trebuie. Mixati bine totul si dati la congelator minim 4 ore. Dupa prima jumatate de ora scoateti inghetata si mixati-o din nou, apoi dati din nou la rece. Repetati operatia de vreo 3-4 ori, astfel veti obtine o inghetata cremoasa, fara ace de gheata. Bineinteles daca dispuneti de o masina de inghetata lucrurile se schimba. Eu inca nu, dar e in plan in viitor. :)


Reteta este conforma cu dieta Dukan, incepand cu etapa de croaziera, zilele de PL (proteine + legume), desi o puteti savura la fel de bine si daca vreti sa mancati mai dietetic sau tineti la silueta.

Daca va plac retetele mele nu uitati sa dati like paginii de Facebook pentru a fi la curent cu noutatile si postarile de pe blog.

Bon appetit!



Un comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram