Piept de pui cu sos de rosii si masline - Din bucatarie, cu pasiune

miercuri, 14 august 2013

Piept de pui cu sos de rosii si masline

Provocarea Dulce Romanie de luna aceasta este gazduita de Diana si al sau "disturbingly delicious" blog. Ea ne-a propus un ingredient vedeta in orice mancare - rosia. Asa ca ma prezint la raport cu o mancare usoara si delicioasa, cu rosii proaspete culese din gradina. 


Ingrediente: 
- 1 piept de pui dezosat 
- o ceapa medie
- 200 g masline
- 5 rosii mari
- 2-3 catei de usturoi
- 2 linguri ulei de masline 
- sare, piper, patrunjel verde

Preparare 

Spalati si taiati pieptul de pui in bucati potrivite. Asezonati cu sare si piper. Incalziti uleiul intr-o tigaie si caliti pieptul de pui pana devine auriu. Adaugati ceapa tocata si mai lasati cateva minute. Cand ceapa s-a inmuiat adaugati rosiile tocate marunt sau la robot. Pe mine nu ma deranjeaza sa le pun cu tot cu coaja; as pierde multe vitamine valoroase. Insa daca doriti puteti sa le decojiti inainte. Mai puneti cam o cana de apa calduta, acoperiti cu un capac si lasati sa fiarba inabusit pana mai scade. Cam cu 5 minute inainte sa luati de pe foc adaugati vreo 2-3 catei de usturoi pisati si maslinele. Mai lasati putin sa se imbine aromele. 
Serviti cu patrunjel proaspat si cu mare pofta!




Daca va plac retetele mele nu uitati sa dati like paginii de Facebook pentru a fi la curent cu noutatile si postarile de pe blog. 

Bon appetit!

5 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram