Jeleu de pepene rosu si menta - Din bucatarie, cu pasiune

marți, 20 august 2013

Jeleu de pepene rosu si menta

Nu puteam sa las sa treaca vara fara sa ne delectam cu o reteta racoritoare cu pepene proaspat. Reteta de fata este pe cat de simpla, pe atat de spectaculoasa si usor de facut. Sper sa va placa. 


Ingrediente: 

- 2 -3 felii de pepene rosu
- un manunchi de menta proaspata 
- 100 g zahar 
- 1 plic gelatina 



Preparare


Curatati pepenele de coaja si samburi si taiati-l cubulete. Asezati in patru cupe sau vase de servit. Spalati menta si tocati cateva frunzulite pe care le presarati peste pepene. Dati la frigider pana preparati jeleul de menta. Puneti 300 ml apa intr-un vas la foc mic. Opriti cateva frunze de menta pentru decor, iar restul puneti-le peste apa cand incepe sa fiarba. Opriti focul si acoperiti cu un capac, pana se mai raceste. Practic este un ceai de menta ce facem noi aici. Puneti gelatina la hidratat in 150 ml apa (vedeti instructiunile de pe plic). Cand este gata adaugati-o impreuna cu zaharul in infuzia de menta si puneti din nou pe foc pana se dizolva gelatina. Aveti grija sa nu fiarba ca se strica toata treaba :).  Dupa ce s-a dizolvat gelatina lasati amestecul sa se racoreasca. Cand este inca caldut, dar gelatina nu s-a inchegat, scoateti pepenele de la frigider si turnati lichidul peste, cu grija. Dati la frigider minim 3 ore, apoi serviti. Decorati cu cateva frunze proaspete de menta.



Daca va plac retetele mele nu uitati sa dati like paginii de Facebook pentru a fi la curent cu noutatile si postarile de pe blog. 

Bon appetit!

2 comentarii:

  1. arata fenomenal...si se combina perfect, dupa toate regulile nutritiei:) cred ca voi prepara si eu! te pup!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram