Tarta cu prune si bezea - Din bucatarie, cu pasiune

joi, 20 septembrie 2012

Tarta cu prune si bezea



Ingrediente:

Pentru crusta: 
- 170 g faina 
- 50 g zahar 
- 1 zahar vanilat
- 85 g unt 
- 1 ou mare 
- 1-2 linguri apa rece

Umplutura: 
- 1 kg prune
- 70 g zahar 
- coaja de la o jumatate de lamaie
- 3 linguri amidon 

Pentru bezea: 
- 3 albusuri 
- 70 g zahar 

Preparare

Amestecati faina si zaharul. Adaugati untul taiat cuburi si amestecati sa obtineti niste firmituri. Adaugati oul batut amestecat cu o lingura apa si formati un aluat omogen, nelipicios. Daca este nevoi mai adaugati apa. Formati o minge si dati la frigider minim o jumatate de ora. 
Intre timp pregatiti umplutura. Spalati si curatati de samburi prunele. Tocati-le apoi cubulete ( e un pic de migala aici, dar vi se va taia frumos felia de tarta). Amestecati prunele cu restul ingredientelor pentru umplutura si dati deoparte 15 minute. 

Scoateti aluatul de la frigider si intindeti-l intr-o foaie pe care o asezati in forma de tarta. Aranjati marginile si intepati aluatul cu o furculita. Coaceti crusta goala timp de 10 minute, apoi asezati si umplutura si dati din nou la cuptor inca 20 minute. Protejati tarta, cat este in cuptor, cu o folie de aluminiu deasupra deoarece crusta poate sa se arda prea repede. Scoateti si raciti putin.


Cat timp tarta se raceste bateti albusurile spuma cu zaharul. Turnati bezeaua peste tarta calduta si mai dati din nou la cuptor inca 10 minute. Supravegheati sa nu se arda albusul prea tare.



Scoateti si raciti complet inainte de a o taia.


Bon appetit!

4 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram