Dovlecei pane - Din bucatarie, cu pasiune

joi, 31 mai 2012

Dovlecei pane

Imi plac tare mult dovleceii, ii fac pane, chiftelute, ciorbe si imi propun sa largesc modalitatile de a ii gati de acum incolo. Dar o luam treptat, deocamdata dovlecei pane.



Ingrediente:

 - 3 dovlecei 
- 3 oua potrivite
- sare, piper
- faina si pesmet
- ulei pentru prajit

Preparare

Spalati si taiati dovleceii rondele sau longitudinal in felii potrivite (cam de max 1 cm). Nu este nevoie sa curatati coaja daca dovleceii sunt tineri. Eu nu am curatat-o. 
Dati feliile de dovlecel cu sare si piper si lasati cam 5 minute. Treceti-le apoi prin faina, ouale batute si apoi pesmet. Prajiti in baie de ulei. Ca sa va iasa frumosi trebuie ca uleiul sa fie bine incins si suficient de mult. Un foc mic sau ulei putin ii fac sa absoarba multa grasime si sa iasa moi. 
Scoateti-i pe un servet de hartie sa absoarba grasimea. Sunt foarte buni atat calzi cat si reci.



Bon appetit!






4 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram