Ati mai mancat pana acum vinete pane? Dar la cuptor le-ati facut? Astazi v-am adus reteta simpla de vinete pane, la cuptor, fara sa fie imbibate in ulei, crocante la exterior si cu un interior moale si gustos. O alternativa sanatoasa la cartofii prajiti.
Extra tip: serviti-le cu un sos de iaurt si usturoi pentru o combinatie reusita.
Pentru reteta de vinete pane la cuptor avem nevoie de :
- 2 vinete
- 1 cana faina
- 1 ou mare
- sare, piper, chimen macinat
Cum se face reteta de vinete pane la cuptor:
Preincalziti cuptorul la foc potrivit si pregatiti o tava cu hartie de copt.
Spalati vinetele si taiati-le in bastonase potrivite ca marime, cam ca niste felii de cartofi prajiti mai groase.
Intr-un castron bateti oul cu condimentele.Puneti faina intr-o farfurie intinsa.
Treceti bucatile de vinete prin faina, apoi prin amestecul de ou si din nou prin faina.
Asezati-le in tava pe hartie de copt si dati la cuptor cam 15-20 minute pana devin crocante si aurii la exterior si moi la interior.
Le puteti servi cu un sos din iaurt grecersc, usturoi si lamaie. Sunt nemaipomenite.
Bon appetit!