Vinete pane, la cuptor - Din bucatarie, cu pasiune

luni, 9 octombrie 2017

Vinete pane, la cuptor

Ati mai mancat pana acum vinete pane? Dar la cuptor le-ati facut? Astazi v-am adus reteta simpla de vinete pane, la cuptor, fara sa fie imbibate in ulei, crocante la exterior si cu un interior moale si gustos. O alternativa sanatoasa la cartofii prajiti. 

Extra tip: serviti-le cu un sos de iaurt si usturoi pentru o combinatie reusita. 


Pentru reteta de vinete pane la cuptor avem nevoie de : 

- 2 vinete 
- 1 cana faina 
- 1 ou mare 
- sare, piper, chimen macinat 

Cum se face reteta de vinete pane la cuptor: 

Preincalziti cuptorul la foc potrivit si pregatiti o tava cu hartie de copt. 

Spalati vinetele si taiati-le in bastonase potrivite ca marime, cam ca niste felii de cartofi prajiti mai groase. 

Intr-un castron bateti oul cu condimentele.Puneti faina intr-o farfurie intinsa.

Treceti bucatile de vinete prin faina, apoi prin amestecul de ou si din nou prin faina. 

Asezati-le in tava pe hartie de copt si dati la cuptor cam 15-20 minute pana devin crocante si aurii la exterior si moi la interior. 

Le puteti servi cu un sos din iaurt grecersc, usturoi si lamaie. Sunt nemaipomenite. 




Bon appetit!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram