Aceasta prajitura cu prune va va cuceri cu siguranta: este usor de facut, aromata si cu ingrediente la indemana oricui. Are o textura usor umeda, practic ti se topeste in gura datorita prunelor zemoase.
Se face in cateva minute, fara unt, doar cu putin ulei si iaurt. Folositi pe cat posibil un iaurt gras, va face diferenta. Puteti inlocui prunele cu alte fructe daca doriti si aveti la indemana.
Merge foarte bine la micul dejun acompaniata de cafea sau lapte, sau cand va apuca pofta de dulce dupa amiaza, de ce nu?
Sper sa va placa aceasta prajitura simpla cu prune!
Pentru prajitura cu prune avem nevoie de:
- 200 g faina
- 200 g iaurt
- 150 g zahar
- 2 oua medii
- 60 ml ulei floarea soarelui
- 1 lingurita praf de copt
- coaja rasa de la o lamaie
- 6 - 8 prune
- optional: zahar pudra pt decor
Cum se face prajitura cu prune:
Preincalziti cuptorul la 180 grade C si pregatiti 0 forma rotunda de copt cu diametrul de 24 cm.
Spalati prunele si taiati-le in sferturi. Dati deoparte.
Intr-un vas spargeti ouale si adaugati zaharul. Mixati timp de 2-3 minute, pana ce compozitia devine spumoasa si isi dubleaza volumul. Adaugati uleiul si coaja de lamaie si continuati sa amestecati.
Incorporati si iaurtul la temperatura camerei, apoi faina amestecata cu praful de copt. Omogenizati bine compozitia.
Asezati aluatul in tava tapetata cu unt sau cu hartie de copt si nivelati. Asezati deasupra feliile de prune fara sa le impingeti prea mult in aluat.
Coaceti timp de aproximativ 30-40 minute pana trece testul cu scobitoarea. Supravegheati coacerea deoarece fiecare cuptor e diferit.
Lasati prajitura cu prune in tava cateva minute sa se raceasca. Scoateti si pudrati cu zahar daca doriti.
Bon appetit!