Biscuiti cu ovaz si unt de arahide - Din bucatarie, cu pasiune

duminică, 18 octombrie 2015

Biscuiti cu ovaz si unt de arahide

Odata cu venirea sezonului toamnei, zilele devin mai scurte, frunzele cad si vremea devine mai rece. Se simte nevoia unei cani de ceai, sa stai cuibarit intr-o patura calduroasa si sa citesti o carte ce tot ai amanat-o. Si ce poate completa tabloul acesta decat un biscuite bun si aromat, cu ovaz, cocos, miere si unt de arahide? 



Ingrediente

- 120 g fulgi de ovaz 
- 120 g fulgi de cocos
- 120 g faina 
- 120 g zahar
 - 60 g miere 
- 50 g unt de arahide 
- 100 g unt 
- 2/3 lingurita bicarbonat de sodiu 
- 1 lingura apa calda




Preparare

Preincalziti cuptorul la 175 grade C si pregatiti doua tavi cu hartie de copt. 

Puneti fulgii de ovaz, cocosul, faina si zaharul intr-un castron si amestecati usor. 

Separat intr-un vas ce merge la microunde puneti untul, mierea si untul de arahide. Incalziti usor compozitia, la microunde sau bain marie, pana ce devine lichida. 

Dizolvati bicarbonatul de sodiu intr-o lingura de apa si adaugati la amestecul de unt si miere. Amestecati usor pana ce va capata un aspect spumos. 

Adaugati compozitia lichida peste ingredientele uscate si amestecati cu o lingura cat sa fie incorporate lichidele. 

Cu mana luati din compozitie si formati bile de marimea unei nuci, pe care le aplatizati formand biscuiti plati. 

Asezati biscuitii in tava de copt si coaceti la 175 grade C timp de 12-15 minute. Supravegheati coacerea. 

Cand s-au copt, scoateti tava din cuptor si presati usor biscuiti cu dosul unei linguri sa ii aplatizati, deoarece se vor umfla la copt. 

Lasati-i sa se raceasca in tava minim 10 minute inainte de a-i scoate deoarece sunt foarte fragili cand sunt fierbinti. 



Bon appetit!

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram