Iata o idee rapida de cina pentru serile aglomerate. Paste cu sos de rosii proaspete, un strop de vin alb si usturoi pentru aroma, ce poate fi mai simplu si mai gustos? Puteti folosi la fel de bine si rosii din conserva insa eu aveam cateva rosii prin frigider pe care le tot mutam din stanga in dreapta .De asemenea puteti folosi alte paste, insa m-am gandit ca penne-le se imprietenesc bine cu sosul acesta.
Ingrediente:
- 3-4 linguri ulei de masline
- 3 catei de usturoi
- 4 rosii bine coapte
- 100 ml vin alb demisec
- 400g paste penne
- sare, piper, oregano
Preparare
Puneti pastele la fiert in apa cu sare. Cat timp fierb pastele pregatiti sosul. Puneti uleiul de masline intr-o tigaie si adaugati usturoiul tocat marunt. Lasati un minut, doua, cat sa iasa aroma din usturoi dar sa nu se arda. Adaugati vinul si mai lasati sa fiarba cateva minute, apoi adaugati rosiile tocate marunt. Asezonati cu sare, piper si oregano. Lasati sosul sa fiarba cam 10 minute pana se patrund rosiile.
Intre timp scurgeti pastele, clatiti-le cu apa rece si adaugati-le la sos. Amestecati bine si mai lasati 2 minute cat sa se imprieteneasca unele cu altele.
Serviti calde si cu pofta!
Bon appetit!
Simple, rapide si foarte bune!!!
RăspundețiȘtergereAi dreptate Simona. Te pup!
RăspundețiȘtergereChef(a), merg si cu busuioc, nu? yum, yum!
RăspundețiȘtergereMerg, daca ai. Eu am avut afara si a inghetat!
ȘtergereImi plac pastele in fel si-n chip. Simplu dar foarte apreciat de ai mei!
RăspundețiȘtergereChiar simplu de preparat si foarte rapid! Imi place mult reteta!
RăspundețiȘtergereMinunate pastele,imi plac sub orice forma!!
RăspundețiȘtergere