Prajitura "Zebra" - Din bucatarie, cu pasiune

miercuri, 15 februarie 2012

Prajitura "Zebra"

O prajitura zebrata, tigrata ... depinde de imaginatia fiecaruia.
Tot farmecul tine de aspect, de modul in care este asezata in forma. 
Dureaza un pic sa o faci, dar eu zic ca aspectul merita tot efortul . 



Ingrediente:

- 4 oua mari
- 200 g zahar
- 250 ml lapte 
- 250 ml ulei
- 250 g faina
- 1 pachet praf de copt 
- vanilie 
- 3 linguri cacao

Preparare

Intr-un castron bateti ouale spuma cu zaharul pana isi dubleaza volumul cateva minute. Adaugati alternativ laptele si uleiul amestecand pana ce amestecul devine omogen. Puneti apoi vanilia si faina amestecata cu praful de copt. Dupa ce ati incorporat si faina, impartiti compozitia in doua parti egale. Intr-una din ele adaugati cacaua si amestecati bine. 

Ungeti o forma rotunda cu ulei si tapetati-o cu faina. Apoi incepe partea distractiva. Turnati in mijlocul formei trei linguri de amestec cu vanilie, apoi exact in centrul amestecului cu vanilie adaugati trei linguri de amestec cu cacao. Si tot asa. Ideea este ca urmatorul strat sa fie exact in centrul celui anterior. Nu trebuie sa inclinati forma, sau sa amestecati, sau sa nivelati ... Cercurile se vor aseza singure. Eu am pus alternativ cate trei linguri de alb, apoi trei de negru. La un moment dat ma cam plictisisem. Data viitoare voi merge cu 5-6 linguri de un fel si tot asa. Dungile zebrei se vor vedea mai bine si voi termina si mai repede. 



Dupa ce ati terminat, coaceti prajitura la foc potrivit timp de 35-40 minute. Verificati in ultimele 10 minute sa nu se arda.  Scoateti si raciti pe un gratar. O puteti lasa simpla sau pudra cu zahar. 
Nu este spectaculoasa la gust insa compenseaza din plin la aspect. Merita incercata in mod clar!




Bon appetit!

8 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram