Astazi am facut o rulada cu blat dintr-o omleta cu cartofi, umpluta cu branza si sunca de Praga. Sursa de inspiratie a fost o reteta traditionala frantuzeasca "tartiflette au reblochon", adaptata pe ici pe colo.
Se poate servi fie ca aperitiv, gustare sau la micul dejun. Noi am servit-o dimineata alaturi de un pahar de lapte cald.
Ingrediente:
- 3 cartofi potriviti (cam 400 g)
- 1 ceapa mica
- 6 oua
- 100g cascaval
- 200 g branza telemea
- 200 g sunca Praga
- sare, piper
Preparare:
Curatati ceapa si cartofii de coaja. Dati pe razatoarea mica si puneti intr-un castron. Spargeti ouale si bateti-le ca pentru omleta. Radeti si cascavalul si adaugati la amestecul de oua. Adaugati sare si piper si amestecati totul cu cartofii si ceapa data pe razatoare.
Intr-o tava de 26x36 cm puneti hartie de copt, ungeti putin cu ulei si varsati compozitia.
Dati la cuptorul incins la 170 grade timp de 30 minute, pana se rumeneste usor.
Scoateti omleta din cuptor si puneti-o pe un servet sau planseta.
Cat este calda radeti deasupra branza si adaugati feliile de sunca.
Rulati cat mai strans si puneti pe un platou. Lasati 5 minute sa se topeasca branza. Serviti calda sau rece, dupa preferinta.
Bon appetit!
Intr-o tava de 26x36 cm puneti hartie de copt, ungeti putin cu ulei si varsati compozitia.
Dati la cuptorul incins la 170 grade timp de 30 minute, pana se rumeneste usor.
Scoateti omleta din cuptor si puneti-o pe un servet sau planseta.
Cat este calda radeti deasupra branza si adaugati feliile de sunca.
Rulati cat mai strans si puneti pe un platou. Lasati 5 minute sa se topeasca branza. Serviti calda sau rece, dupa preferinta.
Bon appetit!
Trebuie sa fac o vizita la supermarket diseara. Clar!
RăspundețiȘtergereMa bucur ca-ti place draga mea
RăspundețiȘtergere