Prajitura cu miere - Din bucatarie, cu pasiune

vineri, 20 martie 2020

Prajitura cu miere


Prajitura pufoasa cu miere, numai buna de acompaniat la cafea, sau pur si simplu de pus pe masa si urmarit cum dispare, in timp ce ceilalti din casa, servesc felie dupa felie, pana nu mai ramane nimic. 




Pentru prajitura cu miere avem nevoie de: 

- 300 g faina 
- 3 oua intregi  + 1 albus 
- 150 g miere 
- 80 ml ulei 
- 180 ml lapte 
- 120 g zahar 
- 1 pachet zahar vanilat 
- 1 pachet praf de copt 



Cum se face prajitura pufoasa cu miere: 

Preincalziti cuptorul la 180 grade C si pregatiti o forma  de copt cu diametrul de aprox. 24 cm. 

Intr-un bol bateti ouale intregi  impreuna cu albusul si zaharul pana ce amestecul devine spumos si isi dubleaza volumul. Amestecand in continuare, adaugati uleiul altenativ cu laptele, la viteza mica, pana ce compozitia este omogena.

Separat amestecati faina cernuta cu  praful de copt si zaharul vanilat si adaugati peste compozitie, continuand sa mixati. La final adaugati si mierea si  omogenizati bine.

Coaceti in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 40 minute. Scoateti si pudrati cu zahar, daca va place.




Bon appetit! 

Micky

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram