Diminetile de weekend sunt mici momente de rasfat, cand poti sa te trezesti mai tarziu, cand poti sa pregatesti un mic dejun intarziat pentru cei apropiati.
Rulourile de mai jos le aveam de ceva timp pe lista, insa le tot amanam. Sunt rapide si usor de facut, cu ingrediente la indemana oricui. Le puteti umple cu crema de ciocolata, cu dulceata preferata, cu unt de arahide. Un lucru important este ar fi sa folositi o paine moale, speciala de senvisuri, care se poate rula usor. Acum, ma gandesc ca ar merge grozav si cu felii de cozonac simple, fara umplutura. Data viitoare, poate incerc si asa.
Pentru friganele avem nevoie de:
- 10 felii de paine din aceea pentru senvisuri, patrata
- 10 lingurite de Nutella
- 3 oua potrivite
- 3 linguri de lapte
- 2 linguri de zahar + un praf de scortisoara
- unt pentru prajit
Taiati marginea la feliile de paine, sau daca puteti cumparati direct miez (eu asa am facut) si intindeti-le cu sucitorul ca sa le aplatizati. Puneti pe marginea fiecarei felii o lingurita de crema de ciocolata si rulati strans.
Intr-o farfurie bateti ouale impreuna cu laptele. In alt vas puneti 2 linguri de zahar impreuna cu un praf de scortisoara si amestecati.
Cand ati terminat de umplut rulourile, dati-le prin amestecul de oua si lapte, fara sa le imbibati prea mult. Dati-le deoparte si pregatiti o tigaie pe care o puneti pe foc mediu.
Puneti o bucata de unt si prajiti rulourile intorcandu-le pe toate partile pana devin aurii. Adaugati unt daca mai este nevoie.
Cand le scoateti din tigaie, tavaliti-le prin amestecul de zahar si scortisoara. Serviti calde.
Bon appetit!
Niciun comentariu: