Mic dejun crocant cu mere, la cuptor - Din bucatarie, cu pasiune

sâmbătă, 10 martie 2018

Mic dejun crocant cu mere, la cuptor

Reteta de astazi contine toate ingredientele ncesare unui mic dejun echilibrat si sanatos, numai bun sa ne dea energia necesara pentru noua zi. Are combinatia perfecta de fructe zemoase invelite intr-un amestec crocant de migdale si cereale sanatoase, servite alaturi de o lingura generoasa de iaurt grecesc si un strop de scortisoara. 


Pentru reteta de mic dejun crocant cu mere, avem nevoie de: 

Pentru stratul de fructe:
- 3 mere
- 2 linguri de zahar 
- o lingura de faina 
- 1/2 lingurita de scortisoara
-1/4 lingurita nucsoara  

Pentru stratul de deasupra: 
- 4 linguri unt topit 
- 4 linguri zahar 
- 1/2 cana fulgi de ovaz
- 1/2 cana faina 
- 2 linguri migdale crude, tocate 

Pentru servit: 
- iaurt grecesc si scortisoara 



Cum se face reteta de mic dejun crocant cu mere: 

Preincalziti cuptorul la 200 grade C (foc mediu) si pregatiti o forma termorezisenta. Nu este nevoie sa o ungeti sau sa puneti hartie de copt. Poate sa fie o forma ceramica sau de sticla sau metal. Eu am folosit forme mai mici individuale. 

Taiati merele in sferturi si puneti-le intr-un castron. Eu nu le-a curatat de coaja, insa daca nu va place, puteti sa o dati jos inainte. 

Adaugati o lingura de faina, zaharul si condimentele si amestecati cat sa acopere bucatile de mere. Puneti amestecul de fructe in vasul ce va merge la cuptor. 

Puneti intr-un vas fulgii de ovaz cu faina, migdalele si zaharul. Adaugati untul topit si amestecati compozitia. 

Varsati amestecul crocant peste fructe, acoperiti cu folie de aluminiu si dati la cuptor timp de 40 minute. La jumatatea timpului puteti scoate folia de aluminiu. 

Serviti cald, alaturi de iaurt grecesc si un praf de scortisoara. Mie una, imi place combinatia de fruct zemos, cu migdalele crocante si iaurtul cremos. 


Bon appetit!
 Micky

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram