Biscuitii de astazi sunt ideali pentru micul dejun alaturi de o cana de lapte, cu unt si gem. Este de preferat sa ii serviti calzi, insa daca se racesc sunt la fel de buni.
Secretul consta in impaturirea aluatului, similar aluatului de foietaj, pentru a obtine straturi fragede si a creste frumos. De asemenea e important ca toate ingredientele sa fie reci de la frigider si sa nu exagerati cu framantatul, doar cat sa se lege compozitia.
Pentru biscuitii cu lapte batut avem nevoie de:
- 2 cani faina
- 1 pachet praf de copt
- 70 g unt rece
- 3/4 cana lapte batut rece
- 1/2 lingurita sare
- 3 linguri miere
Cum se face reteta de biscuiti cu lapte batut:
Preincalziti cuptorul la 200 grade C si pregatiti o tava cu hartie de copt.
Intr-un castron mai mare cerneti faina impreuna cu sarea si praful de copt. Adaugati untul rece, taiat cuburi si cu ajutorul degetelor amestecati pana amestecul capata consistenta unui pesmet mai grosier si untul se simte cam ca boabele de piper.
Bagati castronul la frigider cam 10-15 minute sa se raceasca untul din nou.
Intre timp amestecati laptele batut impreuna cu mierea. Adaugati lichidele la amestecul de unt si faina cat sa se lege usor.
Scoateti aluatul pe blat si intindeti-l cu podul palmei obtinand un dreptunghi gros cam de un cm. Impaturiti-l in 3 ca o scrisoare, apoi intindeti-l din nou. Procedati in asa fel timp de 3 impaturiri.
Dupa ultima intindere a aluatului decupati biscuitii cu ajutorul unui pahar mai mic sau a unei forme de fursecuri rotunde. Miscarea de taiere trebuie sa fie prin presare usoara fara sa miscati prea mult forma. Ideea este sa nu stricam straturile pe care le-am obtinut prin impaturire.
Coaceti biscuitii la foc mediu spre mare timp de 10-12 minute pana devin aurii. Cand sunt gata, scoateti-i si lasati-i sa se raceasca usor pe un gratar.
Serviti-i calzi sau ii puteti reincalzi putin la microunde daca va raman pentru mai tarziu.
Scoateti aluatul pe blat si intindeti-l cu podul palmei obtinand un dreptunghi gros cam de un cm. Impaturiti-l in 3 ca o scrisoare, apoi intindeti-l din nou. Procedati in asa fel timp de 3 impaturiri.
Dupa ultima intindere a aluatului decupati biscuitii cu ajutorul unui pahar mai mic sau a unei forme de fursecuri rotunde. Miscarea de taiere trebuie sa fie prin presare usoara fara sa miscati prea mult forma. Ideea este sa nu stricam straturile pe care le-am obtinut prin impaturire.
Coaceti biscuitii la foc mediu spre mare timp de 10-12 minute pana devin aurii. Cand sunt gata, scoateti-i si lasati-i sa se raceasca usor pe un gratar.
Serviti-i calzi sau ii puteti reincalzi putin la microunde daca va raman pentru mai tarziu.
Bon appetit!
Niciun comentariu: