Gogosi cu dovleac - Din bucataria lui Micky

miercuri, 1 noiembrie 2017

Gogosi cu dovleac

Toamna mea e plina de de frunze ruginii si de ganduri calde, de vreme cu miros de scortisoara si dovleac. 

Cand, daca nu toamna sa faci cat mai multe retete cu dovleac?  Si pentru ca nu mai facusem gogosi de mult, am zis sa incerc sa impusc doi iepuri deodata si sa vad ce iese. 

Reteta de gogosi cu dovleac nu este una complicata, are ingrediente la indemana, iar daca aveti si piureul de dovleac deja fiert nici nu dureaza foarte mult pregatirea ei. 

Pentru piureul de dovleac fierbeti dovleacul curatat si taiat, apoi pasati-l bine cu blenderul. Il puteti folosi imediat sau il puteti congela pentru alte retete ulterioare.



Pentru reteta de  gogosi cu dovleac avem nevoie de: 

- 50 g unt la temperatura camerei 
- 2 oua intregi + 1 galbenus 
- 1/2 cana lapte batut 
- 1 cana piure de dovleac 
- 4 cani faina 
- 1 cana zahar 
- 2 pachete praf de copt 
- 1/2 lingurita sare 
- 2 lingurite scortisoara 
- 1 lingurita praf ghimbir 
- 1/2 lingurita nucsoara

- extra - zahar si scortisoara pentru tavalit gogosile, ulei pentru prajit 

Nota: 1 cana - 250 ml


Cum se fac gogosile cu dovleac: 


Amestecati faina cu praful de copt, sarea si mirodeniile intr-un castron si dati deoparte. 

Separat, intr-un alt vas, adaugati untul la temperatura camerei impreuna cu zaharul si bateti cu mixerul pana ce zaharul este incorporat. Adaugati ouale si continuati sa mixati. Amestecati piureul de dovleac (bine scurs) cu laptele batut si adaugati-l la compozitia de oua, unt si zahar.  

Incorporati faina cu mirodeniile si praful de copt cu ajutorul unei spatule sau linguri si omogenizati bine. Trebuie sa obtineti un aluat usor lipicios insa destul de solid, care sa se tina. 

Dati aluatul la rece timp de 3-4 ore, sau peste noapte, intr-un vas acoperit cu folie.  Acesta se va mai intari la frigider. 

Scoateti aluatul de gogosi cu dovleac de la rece si intindeti-l in foaie pe blatul presarat cu faina. Decupati gogosile si prajiti-le in ulei incins, la foc potrivit cam 3-4 minute, intorcandu-le pe ambele parti. 

Scoateti gogosile pe un servet de hartie sa absoarba grasimea in exces, apoi tavaliti-le prin zahar amestecat cu scortisoara. 

Serviti-le de preferat calde insa sunt bune si cand se racesc. 



Sursa de inspiratie 
Bon appetit!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram