Prajitura rasturnata cu ananas - Din bucatarie, cu pasiune

sâmbătă, 6 mai 2017

Prajitura rasturnata cu ananas

Simpla si delicioasa, usor de facut si cu ingrediente la indemana, aceasta prajitura cu ananas este o idee minunata de ceva dulce si rapid, fara prea multe batai de cap. Iar daca luati ananas la cutie, deja curatat si taiat ce va mai puteti dori?


Avem nevoie de:

- o conserva ananas
- 2 oua
- 100 g zahar
- 100 g unt moale
- 100 g faina
- 1/2 pachet praf de copt
- esenta de rom (optional)
- extra 50 g zahar pentru caramelizat



Cum se face:

Preincalziti cuptorul la 180 grade C si pragatiti o forma de aproximativ 20 cm in diametru cu hartie de copt. 

Topiti 50 g zahar intr-un vas apoi varsati-l pe fundul formei pregatite, peste hartia de copt. 

Bateti ouale cu zaharul pana devin spumoase si isi marresc volumul. Adaugati untul moale si continuati sa mixati inca putin. Incorporati faina, praful de copt si esenta de rom daca doriti si omogenizati. 

Scurgeti bucatile de ananas din suc si asezati-le peste zaharul caramelizat. Varsati compozitia de aluat peste si nivelati usor. 

Coaceti timp de aproximativ 25 minute pana trece testul cu scobitoarea. Lasati sa se raceasca 15 minute in tava inainte de a o rasturna pe un platou. 




Bon appetit!

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram