Prajitura delicata cu branza dulce - Din bucataria lui Micky

miercuri, 24 mai 2017

Prajitura delicata cu branza dulce

Dragilor, cum maine este Inaltarea Domnului si nu ne-am mai apucat de cozonaci sau pasca v-am adus o prajitura cu mijloc cremos de branza dulce si pandispan delicat si pufos. Se face relativ repede si poate fi o idee cae va salveaza cand va vin musafiri si nu aveti prea mult timp. O amestecati repede si o dati la cuptor, ca apoi sa obtineti o delicioasa prajitura fina si delicata.  Pe mine m-a cucerit, sper sa va placa si voua aceasta prajitura cu branza dulce! 

Eu am decorat-o cu oua de ciocolata si flori de liliac. Pentru ca sunt florile mele preferate si pentru ca da, sunt comestibile. 



Avem nevoie de: 

Pentru aluat: 
-  2 oua 
- 120 g zahar 
- 80 g unt topit 
- 50 ml lapte 
- 60 ml suc de portocale 
- 200 g faina 
- 1 pachet praf de copt (10 g)

Pentru miezul de branza
- 350 g branza dulce
- 2 oua 
- 50 g zahar 


Cum se face: 

Preincalziti cuptorul la 180 grade C si pregatiti o forma cu diametrul de 20 cm cu hartie de copt. 

Spargeti ouale intr-un castron si bateti-le impreuna cu zaharul pana devin spumoase. Adaugati untul topit si caldut, laptele si sucul de portocale si amestecati. 

Incorporati si faina cernuta amestecata cu praful de copt si omogenizati. 

Varsati compozitia in forma pregatita si dati deoparte pana faceti crema de branza. 

Pentru miezul de branza amestecati ouale cu zaharul pana isi maresc volumul apoi adaugati branza de vaci. Omogenizati crema de branza si adaugati-o deasupra aluatului in tava. Nu amestecati! 

Dati la cuptor timp de aproximativ 45 minute pana ce trece testul cu scobitoarea. Pe la jumatea coacerii daca vedeti ca se arde deasupra puteti sa acoperiti cu folie de aluminiu. 

Raciti complet inainte de a scoate din tava si de a taia prajitura.




Sursa de inspiratie 

Daca va plac retetele mele ma gasiti si pe Instagram, Pinterest sau Facebook!

Bon appetit!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram