Kringel estonian - Din bucataria lui Micky

marți, 6 octombrie 2015

Kringel estonian



Reteta de fata face parte din seria provocarilor secrete si am preluat-o de pe blogul Simonei. Organizatoarea si gazda noastra din aceasta luna, adica draga mea Geta o gasiti aici. 




Ingrediente

- 300 g faina alba
- 20 g drojdie proaspata
- 200 ml lapte cald
- 1 ou
- 50 g unt
- 3 linguri zahar

Pentru uns:
-100 g unt
- 4 linguri zahar
- 1 lingura scortisoara



Preparare


Cerneti faina intr-un vas. Incalziti laptele si dizolvati drojdia proaspata in el. Aveti grija sa nu fie fierbinte, doar caldut. Lasati sa creasca putin, cam 10 minute. 

Adaugati drojdia impreuna cu laptele peste faina, puneti zaharul, vanilia si oul. 

Framantati pana ce amestecul devine omogen. Topti untul cat sa fie undeva intre moale si lichid si adaugati-l la aluat. Continuatiframantatul pana ce devine elastic, omogen si tot untul este absorbit. 


Lasati aluatul sa se odihneasca cam o ora, timp in care isi va dubla volumul.

Cand a crescut intindeti aluatul intr-o foaie dreptunghiulara de aprox 1 cm grosime. 

Puneti pe toata suprafata untul moale, amestecat cu zaharul si scortisoara. Pastrati cam o lingura din compozitie pentru uns deasupra. Rulati foaia strans obtinand un sul. 

Ruloul format  taiati-l pe mijloc longitudinal, obtinand doua fasii pe care le impletiti cu umplutura in sus.

Formati o coronita din fasiile de aluat si asezati-o in tava. Ungeti ruloul cu crema de unt si scortisoara ramasa, apoi lasati-l sa se odihneasca inca 15 minute. 

Coaceti in cuptorul preincalzit la 180 grade C timp de 25-30 minute. 




Bon appetit!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram