duminică, 20 septembrie 2015

Pandispan cu prune

Pentru mine pandispanul  este o reteta pe cat de simpla pe atat de versatila. Il puteti face simplu sau cu fructe, sau chiar cu bucati de ciocolata sa va faceti de cap putin. Si cand va ganditi ca nu are decat cateva ingrediente simple si naturale, nu are cum sa nu va placa la o ceasca de cafea. 



Ingrediente

- 6 oua 
- 6 linguri zahar 
- 6 linguri faina 
- vanilie (optional)
- prune (sau orice alte fructe de sezon)



Preparare



Secretul unui pandispan reusit sta in prospetimea oualor (da, chiar asa este corect, nu oualelor) folosite si cat de bine este batut albusul. Un albus batut bine nu se dezlipeste de castron in momentul in care il intorci invers. 

Sa trecem la treaba. Separati albusurile de galbenusuri. Bateti albusurile spuma tare cu  un tel sau mixer, robot ce aveti la indemana. Puneti cate o lingura de zahar si continuati sa bateti pana incorporati tot zaharul. 

Cand ati terminat cu zaharul, puneti mixerul deoparte si de acum incolo folositi numai o lingura sau o spatula. 

Galbenusurile bateti-le cu un praf de sare si vanilie sau ce alte arome doriti, si adaugati-le peste albusuri. Adaugati si faina. 

Amestecati usor cu o lingura de jos in sus, prin rasturnare, sa  nu se lase compozitia. Aspectul trebuie sa fie unul spumos. 

Turnati amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si asezati deasupra fructele taiate in jumatati. 

Dati la cuptorul preincalzit la 180 grade C, timp de aproximativ 20 minute, sau pana trece testul cu scobitoarea. Supravegheati coacerea, fiecare cuptor este diferit. 







Bon appetit!

Un comentariu:

Print

Etichete

Alb si negru (1) aluaturi (11) Aluaturi dulci si pufoase (17) ananas (2) aperitive (26) ardei (2) avocado (1) banane (7) bauturi (5) Biscuiti si fursecuri (20) bomboane (1) branza dulce (6) brownie (1) Bucatar Curajos (22) budinca (1) bulgur (1) busuioc (5) cacao (2) cafea (6) calatorii (1) capsuni (6) caramel (1) cartofi (10) Checuri (10) cheesecake (2) ciocolata (19) cirese (1) ciuperci (3) Clatite (7) coacaze (1) cocos (4) desert (129) dovleac (3) dovlecel (8) Dukan (4) Dulcete si gemuri (2) Dulciuri diverse (2) fara gluten (3) fara lactoza (2) feta (1) flori (2) fructe de padure (2) Ganduri diverse (9) gogosi (7) gogosi si alte dulciuri la tigaie (9) Gradina mea de la curte (5) gris (3) gustare (30) In camara (1) inghetate (2) lamaie (13) legume (12) leurda (1) linte (1) mac (1) maioneza (1) mancare (35) mascarpone (7) mazare (1) menta (6) mere (15) mic dejun (32) microunde (1) miere (1) morcov (3) muffins si cupcakes (6) napolitane (1) naut (1) negresa (2) nuca (7) nutella (1) omleta (1) orez (4) oua (2) ovaz (2) paine (8) Paine si aluaturi sarate (17) paste (8) patrunjel (1) pepene rosu (1) pere (2) piersici (2) pizza (1) portocale (7) prajituri (34) Prajituri cu fructe (16) Preparate cu carne de porc (2) Preparate cu peste (3) Preparate de post (18) prune (4) pui (14) raw (1) retete de Craciu (2) retete de sarbatori (2) retete dietetice (5) retete frantuzesti (4) retete unguresti (1) ricotta (1) rosii (3) rulade (2) salate (26) scortisoara (12) sfecla (1) smantana (1) spanac (5) stafide (1) struguri (2) Supe si ciorbe (4) Tarte si placinte (15) tiramisu (1) ton (1) torturi (9) trandafiri (1) trucuri si idei (2) turmeric (1) unt de arahide (1) varza (1) Virtual Hug (1) visine (2) wordless wednesday (5) zmeura (1)