Chec aperitiv cu sunca si ardei - Din bucatarie, cu pasiune

vineri, 4 iulie 2014

Chec aperitiv cu sunca si ardei

Checul aperitiv/sarat e numai bun atunci cand sunteti in pana de idei in privinta micului dejun, sau a pachetelului de scoala sau serviciu, sau a unui aperitiv pentru o petrecere cu oameni dragi, sau asa pur si simplu.




Ingrediente

- 4 oua 
- 250 g faina 
- 4 linguri amidon 
- 1 pachet praf de copt 
- 400 ml lapte 
- 150 g sunca (tip Praga)
- 1 ardei gras rosu
- 1 lingurita oregano 
- sare, piper


Preparare

Preincalziti cuptorul la 180 grade C. Curatati si taiati ardeiul in cubulete mici. La fel procedati si cu sunca (eu am folosit de Praga, insa puteti pune si jambon sau muschi file, sau sunca de pui la fel de bine). 

Cu mixerul sau un tel bateti ouale intregi, adaugati faina, amidonul, praful de copt, sare si putin piper. Incorporati usor si laptele si puneti putin oregano daca va place. 

La final adaugati ardeiul si sunca tocate si amestecati usor compozitia cu o lingura.

Pregatiti o forma de copt si tapetati-o cu unt si faina sau hartie de copt. Varsati compozitia si nivelati. 

Coaceti checul timp de aproximativ 35-40 minute pana ce trece testul cu scobitoarea. Lasati sa se raceasca in forma inainte sa il scoateti. 

Daca nu il serviti pe tot, il puteti acoperi cu folie si pastra la frigider cateva zile.


Bon appetit!

2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram