Checul aperitiv/sarat e numai bun atunci cand sunteti in pana de idei in privinta micului dejun, sau a pachetelului de scoala sau serviciu, sau a unui aperitiv pentru o petrecere cu oameni dragi, sau asa pur si simplu.
Ingrediente
- 4 oua
- 250 g faina
- 4 linguri amidon
- 1 pachet praf de copt
- 400 ml lapte
- 150 g sunca (tip Praga)
- 1 ardei gras rosu
- 1 lingurita oregano
- sare, piper
Preparare
Cu mixerul sau un tel bateti ouale intregi, adaugati faina, amidonul, praful de copt, sare si putin piper. Incorporati usor si laptele si puneti putin oregano daca va place.
La final adaugati ardeiul si sunca tocate si amestecati usor compozitia cu o lingura.
Pregatiti o forma de copt si tapetati-o cu unt si faina sau hartie de copt. Varsati compozitia si nivelati.
Coaceti checul timp de aproximativ 35-40 minute pana ce trece testul cu scobitoarea. Lasati sa se raceasca in forma inainte sa il scoateti.
Daca nu il serviti pe tot, il puteti acoperi cu folie si pastra la frigider cateva zile.
Bon appetit!
Apetisant!
RăspundețiȘtergereIngenios! Poate tine loc de sandwich, aperitiv sau chiar gustare. Good job, Micki!
RăspundețiȘtergere