I-as fi spus ciocolata de casa, dar nu e deoarece contine ciocolata cumparata. Este insa o ciocolata adaptata dupa poftele si preferintele mele: cu prune uscate si alune de padure. Eu nu prea mananc ciocolata, bine nu ciocolata ca atare, in prajituri insa, nu o refuz. Si imi plac tare mult prunele uscate in ciocolata (se gasesc de cumparat). Dar cum sunt foarte scumpe (parca orice lucru care imi place mie este scump, exceptand batonul Fagaras, pe care nu il refuz niciodata), am zis sa incerc o adaptare.
Ingrediente
- 270 g ciocolata min 60% cacao
- 100 g prune uscate
- 50 ml rom
- 100 g alune de padure
- 60 ml frisca lichida
Preparare
Cu o seara inainte inmuiati prunele in rom. Lasati-le sa se imbete bine, apoi scoateti-le si taiati-le bucatele. La fel tocati si alunele de padure.
Puneti fisca lichida intr-un vas la bain marie impreuna cu ciocolata rupta bucati. Cand aceasta s-a topit, adaugati prunele impreuna cu alunele. Omogenizati compozitia si dati deoparte.
Pregatiti o forma cu folie alimentara si turnati ciocolata topita. Eu am folosit o forma rotunda de 20 cm. Dati la rece pana se intareste, taiati si serviti.
Daca
doriti sa fiti la curent cu postarile de pe blog va puteti abona la
newsletter (coltul dreapta sus) sau ma puteti urmari pe Facebook.
Bon appetit!
La multi ani, surioara mea draga! Iti doresc tot binele din lume!
RăspundețiȘtergereLove you :)
RăspundețiȘtergeredaca e vorba de ciocolata, atunci sunt si eu prezenta!!
RăspundețiȘtergere