Parjoale (chiftele) de pui - Din bucatarie, cu pasiune

luni, 27 ianuarie 2014

Parjoale (chiftele) de pui

O reteta simpla, folosita destul de des in bucataria romaneasca, fie ca este cu porc sau cu pui. Va recomand sa va cumparati carnea intreaga si sa v-o tocati singuri, sau macar sa fie tocata pe loc in fata voastra la magazin.

parjoale chiftele de pui

Ingrediente

-  700 g carne tocata de pui (piept si pulpa)
- 1 ceapa 
- 1 morcov
- 4 catei de usturoi 
- 2 felii de franzela 
- 100 ml lapte 
- 1 ou mare 
- sare, piper
- faina pentru modelat 
- ulei pentru prajit

Preparare

Puneti feliile de paine la inmuiat in lapte. Dati morcovul, ceapa si usturoiul pe razatoarea mica. Puneti carnea intr-un castron, adaugati legumele date pe razatoare si painea inmuiata in lapte. Adaugati si oul si potriviti de sare si piper. Amestecati bine compozitia cu mana. Lasati sa stea cam 5 minute sa se imprieteneasca aromele. Formati chiftele, dati-le prin putina faina si prajiti-le pe ambele parti in ulei. Scoateti pe un servet de hartie sa absoarba grasimea.



parjoale chiftele de pui

Bon appetit!

7 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram